İstanbul’da 1 Mayıs dolayısıyla Türk-İş ile Hak-İş’in yanı sıra birçok sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Taksim’deki Kazancı Yokuşu’na karanfil bıraktı.

Bu arada, DİSK ve KESK ile bazı meslek odaları, 1 Mayıs’ı Maltepe’deki miting alanında kutladı. Buradaki miting alanına ulaşmak için toplanma alanlarına gelen vatandaşlar, polis tarafından oluşturulan kontrol noktalarından geçirilerek içeri alındı.

Kontrol alanlarında polis ekiplerince, bazı pankartlarda kullanılan sopalar söküldü ve toplanma alanının dışına çıkarıldı.

MEMUR-SEN KOCAELİ’DE

Memur-Sen, bu yıl 1 Mayıs’ı, sanayi ve işçi kenti Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda kutladı.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, yaptığı konuşmada, “24 Haziran’da milletin vereceği karara içeride ve dışarıda herkesin saygı göstermesini istiyoruz. Bizler, kamu görevlileri olarak, FETÖ ile iş tutanlara değil, FETÖ’nün fişini çeken ve işini bitirenlere bu süreçte destek vereceğiz” dedi.

52 KİŞİ GÖZALTINDA

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası ile Nakliyat-İş’e bağlı bir grup sendika üyesi, Fatih’teki bulvar üzerinde yürüdükten sonra, Saraçhane Parkı’nda toplandı. Taksim Meydanı’na gitmek isteyen sendika üyelerinin geçişine polis izin vermedi.

Grup içinden 60 kişinin İstanbul Valiliği’nden izin alması üzerine, polis sendika üyelerinin Taksim’e gitmesine izin verdi.

1 Mayıs’ta, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasına izin verilmeyen Beşiktaş ve Beyoğlu’nda 52 kişi gözaltına alındı.

Polis, Beşiktaş Meydanı’nda toplanarak slogan atan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyelerine, dağılmaları uyarısında bulundu. Dağılmaları yönündeki uyarıyı dikkate almayan gruba müdahale eden Çevik Kuvvet polisleri, 50 kişiyi gözaltına aldı. Beyoğlu’nda ise Taksim Meydanı’na yürümek isteyen 2 kişiye gözaltı işlemi uygulandı.

İstanbul’da 1 Mayıs dolayısıyla yaklaşık 26 bin polis görev yaptı. Kentte, 4 polis helikopteri çalışmalara havadan destek verdi, çeşitli noktalarda 85 TOMA ve 67 zırhlı araç görev yaptı.

Editör: TE Bilisim