Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde binlerce vatandaşa, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun milli mücadeleden nasıl kaçtığını anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tankların önüne ilk ben çıkarım” sözünü sarf eden Kılıçdaroğlu’nun, 15 Temmuz akşamı vatanı işgal etmek isteyen FETÖ’cü alçaklarla pazarlık yapıp, Bakırköy’e kaçtığını dile getirerek, şu tespitleri yaptı:

KÜREK İŞİ DEĞİL YÜREK İŞİ

“Saat 23.10-23.15 civarında Kemal Kılıçdaroğlu VIP’e geliyor, orada tanklar var. Işıldaklı bir araç geliyor Kılıçdaroğlu’nu almaya. Enteresan, Kılıçdaroğlu’nu almaya geldiği zaman pazarlık yapılıyor. Oradan Kılıçdaroğlu kendisi ifade ediyor daha sonra, oradan Bakırköy Belediye Başkanının evine kaçıyor. Hani sen Kral FM’de bir zaman demiştin ‘Tankların önüne ilk önce ben çıkarım’. Ne oldu? Niye çıkamadın. Bu iş kürek işi değil, yürek işi. Hanım kardeşlerimiz param parça olmak bahasına, Vatan Caddesi’nde tankların önünde ezildiler. Niye? Çünkü benim hanım kardeşlerim, Nene Hatunların torunuydu. Onlar ilhamlarını oradan aldılar. ‘Bu vatanı alamazsınız’ dediler.”

TÜRKİYE BOYUN EĞMEZ

Erdoğan, PKK, FETÖ, DHKP-C’nin karargahına dönüşen, faşizmde sınır tanımayan Avrupa Birliği’ni de yaylım ateşine tuttu. AB’nin büyük Türkiye’den korktuğunu, doğrulara tahammül edemediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı liderlerin Papa’nın önündeki görüntülerinin birliğin amacını ortaya koyduğunu dile getirirken, bugünden itibaren farklı bir yol izleyeceklerini söyledi ve şöyle devam etti: “Bakıyoruz AB üyesi ülkeler Vatikan’a gitti. Vatikan’da ne işiniz var? Vatikan AB üyesi mi? Değil. Bunların içinde protestan, ortodoks, ateist var. Bunların hepsi katolik olan Vatikan’a gidiyor? Hepsi diziliyorlar, nasihatlarını aldılar, kuzu kuzu ayrıldılar. Çünkü bunlar tek millet. Bize gelip de şöyle, böyle demesinler. Külahımıza anlatsınlar. 54 yıldır bu ülkeyi oyaladılar. İşte 16 Nisan bunun dönüm noktası olacak. Erdoğan çok sert, evet. Biz kime sert, kime yumuşak davranacağımızı çok iyi biliriz. Ama hiçbir zaman baş eğmeyiz. Bunlara hakikati, doğruları söylediğimiz için rahatsız oluyorlar.”

AVRUPA HASTA ADAM

Osmanlı için yapılan “Hasta adam” tabirinin artık Avrupa Birliği için bir hakikat olduğunu kaydeden Erdoğan, Türkiye’nin hedeflerine koşacağını aktararak, “Bugünkü hasta adam Avrupa Birliği. Ticaret hacmi daralıyor. IMF’ye borcumuz var mı? Yok. Geldik sıfırladık. Ekonomiyle, vizeyle, ticaretle tehdit edenler dönüp kendilerine baksınlar. Türkiye’nin önünde bunlar durabilir. Şu anda biz G-20 ülkesi miyiz? Şimdi hedef ilk 10” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim