Girdiği ülkeleri kan gölüne çeviren ve buradaki huzurun bozulmasına yol açarak çatışmalara neden oylan emperyalist ABD, Türkiye’ye yeni yeni oyunlar ile diz çöktürmeye çalışıyor.

FETÖ eliyle 15 Temmuz’da darbe girişimiyle milletin iradesine kast eden, Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK’ya Türkiye’ye karşı destek veren, ekonomik ambargolar ile kaos çıkarmaya çalışan ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına yaptığı seyahat uyarılarına yeni bir kategori ekledi.

35 ÜLKE RİSKLİ GÖSTERİLDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın vatandaşlarına yönelik seyahat uyarılarında daha önce, terör tehlikesi için “T”, doğal afet uyarısı için “N” ve toplumsal vakalar için ise “U” kod harfleri kullanılıyordu.

ABD’nin Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’ye seyahatle ilgili uyarılarının bulunduğu internet sayfasında bu yeni listeye şimdi de “K” koduyla, “Kaçırılabilirsiniz” anlamını taşıyan yeni bir sınıf ekledi. Kaçırılma ve rehin alma riskinin anlatıldığı bu yeni sınıf uyarıda, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 35 ülke gösterildi. Türkiye’nin yanı sıra listede; Venezuela, İran, Afganistan, Irak, Rusya, Suriye, Malezya, Meksika, Somali, Sudan, Güney Sudan gibi ülkelerde bulunuyor.

Ancak listede, Kaşıkçı cinayetinin faili Suudi Arabistan, darbeci Sisi’nin terör estirdiği Mısır ile Filistin’de katliamlar gerçekleştiren Siyonist İsrail ise bulunmuyor.

Listede ise şu ülkeler yer alıyor:

ABD’nin vatandaşlarına ‘Kaçırılabilirsiniz’ uyarısını yaptığı ülkeler

Afganistan Irak Rusya

Cezayir Kenya Somali

Angola Lübnan Güney Sudan

Bangladeş Libya Sudan

Burkina Faso Malezya Suriye

Camerun Mali Trinidad Tobago

Orta Afrika Cum. Meksika Türkiye

Kolombiya Nijer Uganda

Kongo Demokratik Cum. Nijerya Ukrayna (Rus kontrolündeki bölgeler)

Etiyopya Pakistan Venezuela

Haiti Papua Yeni Gine Yemen

İran Filipinler

KÜSTAH İFADELER

Türkiye’nin küresel güç haline gelmesinden ve çevresiyle ilişkilerinden endişe duyan ABD, vatandaşlarına yönelik seyahatle ilgili uyarı bölümünde de gerçek olmayan ve korku algısı oluşturacak yalanlar sıraladı.

Seyahat uyarısında, Türkiye’deki güvenlik güçlerinin sınırlı ve gizli delillerle ABD vatandaşlarının da aralarında bulunduğu kişileri terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına aldığı iddia edildi. Bunun yanı sıra, ABD vatandaşlarına Türkiye’yi terk etme yasağı da getirildiği gibi gerçeği yansıtmayan bilgilerle, vatandaşlarına Türkiye’ye gitmeyin çağrısı yapılmış oldu.

Editör: TE Bilisim