15 Temmuz 2016’da, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı rehin alıp, baskın yaptıkları TRT’de korsan bildiri okutan, millete ve Gazi Meclis’e tank, savaş uçağı ve helikopter ile saldıran, 161 kişiyi şehit eden Fethullahçı Terör Örgütü, kalleş planında milletin direnişi sayesinde hezimete uğradı.

ORTAK OPERASYON

Sokaklara akın eden milyonlarca vatandaş, “Ya Allah, Bismillah, Allah’u Ekber” sloganları ile darbeci tankların önünde durdu, Çevik Kuvvet, vatan sevdalıları ile birlikte FETÖ’cü hainleri etkisiz hale getirdi.

Darbenin püskürtülmesinden sonra savcılık ve güvenlik güçleri büyükbaş FETÖ’cü darbecilerin yakalanması için hareket geçti.

140 hakim ve savcı için gözaltı kararı

Bu kapsamda Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, HSYK’nın talebi doğrultusunda Bakırköy Adliyesi, Küçükçekmece Adliyesi ve Bölge İdare Mahkemesi’nde görevli 140 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verdi.

Gözaltı kararının ardından Bakırköy Adliyesi’nde 36 hakim ve savcı gözaltına alındı.

Yurt dışına kaçamadılar

15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan FETÖ’cü cuntacılar, yeşil pasaportlarıyla yurtdışına kaçmaya çalıştı.

Polislerin, kaçmaya çalışan darbecileri gözaltına almaya çalışmasıyla, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bulunan 50-60 kişilik bölük polislere ateş açtı. Savcılık gözaltına alınmaları talimatını verdi.

Darbeci general öldürüldü

Darbeye destek verenlerden Tuğgeneral Semih Terzi ise beraberindeki askerlerle görev yaptığı Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığına (ÖKK) geldi. Komutayı ele aldığını belirten darbeci Tuğgeneral Terzi ile Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı’nın emir astsubayı Ömer Halisdemir tarafından öldürüldü

Darbenin Evren’i yakalandı

Darbe girişimini komuta eden Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk ise dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında vatana ihanet suçundan tutuklandı.

Darbe girişimi önlendi

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, Kurmay Albay Mustafa Ertürk’ün, 2. Darbe planını uygulamak için askeri çağırma planı uyguladığı, Konya 3.Ana Jet Üssü’ne 40 araç ve 600 polis ile operasyon düzenledi. Operasyonda Kurmay Albay Ertürk’ün de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına aldı

Terörist Gülen’in son çırpınışları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’den iadesini istediği terör örgütü FETÖ’nün lideri Fetullah Gülen, darbeden sorumlu olmadığını iddia ederek, skandala imza attı. Küstah açıklamalarda bulunan Gülen, “AK Parti’nin bu darbe girişimini düzenleme ihtimali var” ifadelerini kullandı.

Çatışma planı bozdu

Darbe girişimini değerlendiren güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, darbe girişimi sırasında TSK’nın komuta kademesinin sekteye uğratılmaya çalışıldığını belirterek, “Bunu yapmaya çalıştılar ama çatışma çıktı. O çıkan çatışmalar zaten darbenin amacına ulaşmasına engel oldu. TSK’nın darbe karşıtı olan, kanuna sırtını yaslayan güçleri bu darbecilerle çatıştı, darbenin yol haritasını bozdu” dedi.

Ezanlar susmadı

Darbe girişiminin başlamasının hemen ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in talimatı ile mili iradeye sahip çıkılması için gece boyunca Türkiye genelinde tüm camilerde selâ ve ezanlar okundu.  Sela ve ezanlar sonrası minarelerden “ Vatanına sahip çık, Türk milleti” sesleri yükseldi.   Ezan ve sela sesleri sonrası sokağa akın eden vatandaş sayısı bir hayli arttı.

Editör: TE Bilisim