Yurt genelinde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik operasyonlar devam ediyor. Zonguldak merkezli 7 ilde ve Kırıkkale merkezli 9 ilde FETÖ’nün TSK’daki “kripto” ve “mahrem askeri” yapılanmalarına yönelik operasyonlarda 18 kişi gözaltına alındı.

ZONGULDAK MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca, örgütün TSK’daki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında “ardışık arama ve kripto şifreleme” yöntemlerini kullandıkları iddia edilen 10 muvazzaf asker ile KHK ile ihraç edilen 1 askeri öğrenci hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Şüphelilerin yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Zonguldak, İstanbul, Ankara, Balıkesir, Kırklareli, Van ve Malatya’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, 7 şüpheli gözaltına alındı.  

BİLGİSAYAR VE DOKÜMANLARA EL KONULDU

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bilgisayar ve dokümanlara el konuldu.

Firari 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

KIRIKKALE MERKEZLİ OPERASYONDA 11 GÖZALTI KARARI

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ’ye yönelik soruşturması kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan FETÖ mensubu 10’u muvazzaf biri ihraç 11 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Kırıkkale merkezli Bitlis, Edirne, Kars, Bursa, Ankara, Balıkesir, Muğla ve Şırnak’ta belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Şüphelilerden 6’sının üsteğmen, 4’ünün ise astsubay olduğu belirtildi.

27 Bylock’çu hakkında gözaltı kararı çıkarıldı15 Temmuz 3 ilde ByLock operasyonu: 37 gözaltıTürkiye Deniz Kuvvetleri ve Jandarma’da FETÖ operasyonu: 92 gözaltı kararıTürkiye

Editör: TE Bilisim