Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde Bolu’da toplanan CHP Yönetimi ve parti teşkilatları, kaos stratejisi belirledi. İyi Parti ve HDP’yle ittifak kurmaya mecbur olduklarını kabul eden ve buna göre yol haritası belirleyen Kılıçdaroğlu’nun ekibi, “provokasyon” için düğmeye bastı.

Buna göre, Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla sokağa inecek olan milletvekilleri, Türkiye’nin derin bir ekonomik ve siyasi kriz yaşadığını iddia ederek, toplumu kışkırtarak, sokakları karıştırmak için propaganda yürütecek. Kılıçdaroğlu’nun milletvekilleri ve teşkilat başkanlarına, “Seçim öncesi, iş adamlarının kriz yüzünden intihar ettiğini millete anlatın” dediği ifade edildi. Kapalıçarşı’da cuma namazı vakti, esnafın kepenk kapatmasını, ‘kriz’ olarak lanse eden İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin örneğinden ilerleyecek olan CHP’liler, insanları sokağa çağıracak. HDP’liler ve İP’liler de CHP’ye ‘kaos’ politikalarında yardım ederek, bir anlamda FETÖ’ye çalışacak.

Gezi ve 6-7 Ekim Olayları’nda benzer senaryolarla sokakları karıştıran klik, yine devreye girerek, Cumhur İttifakı’na karşı sandıkta bükemediği bileği, kirli hesaplarla kırmaya çalışıyor.

SOKAKTA “KAOS” ARAYIŞI

CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç da “Sorun Türkiye değil, yönetenler” diyerek aslında ‘sandık değil, hendek ittifakı’ kurduklarını ifade etti. FETÖ-PKK ittifakı için ‘devam’ kararı alan CHP’liler, Özkoç’un ağzından geçmiş seçimler öncesi olduğu gibi yine sokakları terörize edeceklerinin sinyalini verdi. Özkoç, “Yasal ittifak söz konusu değil; ama parti tabanları olarak ittifak kuracağız” diyerek Kandil’in partisi HDP’ye, hendek, barikat siyaseti için göz kırptı. Özkoç, ‘Hiçbir ayrım yapmayacağız’ sözüyle selam durduğu FETÖ’yü de, “Türkiye’nin gidişatını geriye döndüreceklerini” söyleyerek, aklayacaklarının sinyalini verdi.

YİNE PUSULALARI ŞAŞTI

Özkoç, parti tabanlarının sokaktaki birlikteliğini anlatırken; “Milletimiz ne yapacağını gayet iyi biliyor” diyerek adeta teşkilatlarının yönlendirdiği marjinal gruplara mesaj yolladı. “Sorun Türkiye değil, Türkiye’yi yönetenler” diyerek Hükümet yetkililerini hedef gösteren Özkoç son olarak, “Türkiye için kırmızı alarm veriyor ve harekete geçiyoruz” ifadesiyle de kaos siyaseti için malûmun ilanını yaptı.

Engin Özkoç, yerel seçim için “Yasal ittifak söz konusu değil; ama parti tabanları olarak ittifak kuracağız” diyerek Kandil’in partisi HDP’ye göz kırptı. Özkoç, ‘Hiçbir ayrım yapmayacağız’ sözüyle FETÖ’ye de selam durarak, “Bu mesele, CHP-İyi Parti-HDP değildir” şeklinde konuştu.

MİLLET NE YAPACAĞINI İYİ BİLİYOR

Özkoç, yerel seçim yarışında da FETÖ ve PKK’yla ittifak kuracaklarını açıkça dile getirerek, “Milletvekillerimiz yerel yönetim çalışmalarında, kesinlikle o bölgedekiler arasında hiçbir ayrım yapmadan hareket edecektir” diye konuştu. Bolu’da konuşan Özkoç, “Yasal bir ittifak söz konusu olmadığı için burada milletin ittifakı, parti tabanlarının ittifakı gerekiyor” diyerek, “Milletimiz ne yapacağını gayet iyi biliyor. Milletimiz muhalefette güçlü olan hangi siyasi partiyse, o siyasi partinin o bölgede güçlü bir şekilde desteklenmesi için milletimiz elinden geleni yapacaktır. Türkiye için kırmızı alarm veriyor ve harekete geçiyoruz” açıklamasında bulundu. Özkoç ayrıca, Türkiye’nin gidişatını geriye döndüreceklerini söyleyerek de bir anlamda FETÖ’yü temize çıkarmayı ihmal etmedi.

‘FETÖ AĞZIYLA’ AÇIKLAMA

Ülkenin hızla ayrıştığını iddia eden Engin Özkoç, “Ülkemiz tüm dünyadan dışlanan bir ülke haline getirilmektedir. Ülkemiz hızla itibarsızlaştırılmaktadır. Bunun sonuçları doğrultusunda bütün milletvekillerimiz, ülkemizin yoksullaştırıldığını ve ülkenin artık batma noktasına geldiği konusunda hemfikir olmuşlardır. Türkiye’nin gidişatını geriye döndürmek için kırmızı alarm veriyoruz” ifadeleriyle, FETÖ’nün uluslar arası alanda Türkiye’yi karalama kampanyasında kullandığı tarz ve tonda açıklamalarda bulundu. HDP’yle ittifak kuracaklarını saklamayan Özkoç, “Sorun Türkiye değil, Türkiye’yi yönetenler” diyerek de FETÖ’nün mottosunu kullandı.

Editör: TE Bilisim