İstanbul’da görevli 2 savcının FETÖ üyeleri ile rüşvet pazarlığı yaptığı iddiasıyla açığa alınmasına vatandaşlardan büyük tepki geliyor. 15 Temmuz’da şehit edilen Erol Olçok’un eşi, Abdullah Tayyip Olçok’un annesi Nihal Olçok, “Kaça sattınız 250 şehidi, değdi mi aldığınız verdiklerinize?” şeklinde tepki gösterdi.

Hâkim ve Savcılar Kurulu’nun (HSK), İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ soruşturmalarını da yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda görevli iki savcının görevden alınması sosyal medyada yankı buldu. Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz’ın yürüttüğü soruşturmaya göre, Cumhuriyet savcıları İsmet Bozkurt ile Lütfi Karabacak’ın, FETÖ soruşturmalarıyla ilgili şüphelinin lehine hareket etmek suretiyle rüşvet pazarlığı yaptığı iddia edildi. Her iki savcı soruşturmanın salahiyeti açısında açığa alınırken, 15 Temmuz’da şehit olanların aileleri, yakınları ve gaziler tarafından tepkiyle karşılandı.

“DEĞER Mİ ALDIĞINIZA?”

Savcıların rüşvet pazarlığı iddiası, FETÖ’nün darbe kalkışması sırasında, vatanın hainlerin eline geçmemesi için gözlerini kırpmadan şehit olan 250 vatandaşımızın kemiklerini sızlattı. Sosyal medyada, savcıların FETÖ üyelerinin rüşvet karşılığı serbest bırakıldığına ilişkin yapılan paylaşımlara da, sert tepkiler geldi. Açığa alınan savcılardan İsmet Bozkurt’un, FETÖ ile işbirliğini itiraf eden zengin bir işadamı hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar vererek soruşturmayı kapattığı bilgisi paylaşımlarda belirtildi. Bunun üzerine, 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminde oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile şehit olan Erol Olçok’un eşi Nihal Olçok, savcılara çok sert tepki gösterdi. Nihal Olçok, “Kaça sattınız 250 şehidi? Değdi mi aldıklarınız verdiğinize?” diyerek tepki gösterdi.

Editör: TE Bilisim