Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın devam edebileceğini dile getiren Başkan Erdoğan, “Doğrusu Sayın Bahçeli’nin bu konudaki yaklaşımı tam nedir bilemiyorum. Biz böyle bir noktada bu işe olumlu yaklaşabiliriz.” ifadesini kullandı.

“BÖYLE BİR ADIMI MÜŞTEREK OLARAK ATABİLİRİZ”

24 Haziran seçimlerinde MHP ile kurulan Cumhur ittifakının yerel seçimlerde de devam edebileceğini vurgulayan Erdoğan, “Liderler olarak konuşup bir değerlendirme yapabiliriz” dedi.

Başkan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Milletvekili seçiminde attığımız bir adım var. Böyle bir durum yerel seçimlerde de böyle bir adımı müşterek olarak atabiliriz. Bunun için arkadaşlarımızın, başta liderler olarak bizlerin oturup konuşmalarında fayda var. Taraflar olumlu bakarsa böyle bir adım niye olmasın, olabilir.”

BAHÇELİ’DEN İTTİFAK MESAJI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Etimesgut Belediyesi’nce 41 eserin temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Özellikle başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere ilaveten diğer 27 büyükşehir belediye yönetimi zillete yakasını kaptıran, ülkesine çelme takan, üstelik FETÖ-PKK-PYD’nin yörüngesine sabitlenen partilerin asla kontrolüne girmemeli, yönetimine geçmemelidir. Bu tarihi bir sorumluluktur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin başarısı ve tam manasıyla tesisi maksadıyla büyükşehir belediyelerin buna uygun yönetimi de beka meselesidir, geleceğimiz için vazgeçilmez değerdedir.

15 Temmuz öncesine dönülmemeli, CHP-HDP ve yedekleriyle kurulan karanlık ittifakın hesabı cumhurun iradesiyle bozulmalıdır. Nitekim Milliyetçi Hareket Partisi üzerine düşen ne varsa yapmaya bütünüyle hazırdır.”

Editör: TE Bilisim