Erem Şentürk

FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim görevlilerinden Yard. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur derste öğrencilere, “Yakın bir zamandaki iç savaşa hazırlıklı olun, salak salak dolaşmayın gidin emaneti (silah) nerden buluyorsanız, lojistik desteği nerden yapıyorsanız. Türk milleti aptal, köpeklik yapıyor. Polise güvenmeyin! Askere güvenmeyin!” dedi.

Üniversiteli öğrencilerin birbirini öldürmesi için “silahlanın” diyen FETÖ’cü Kanbur, Paralel Yapılanmanın darbe teşebbüsü yaptığı günlerde derse para dolu ayakkabı kutusuyla girdiği için öğrencilerden tepki çekmesiyle haberlere konu olmuştu.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalında Yardımcı Doçent Doktor olarak görev yapan Mehmet Nihat Kanbur’un öğrencileri silahlanmaya ve silahlı çatışmaya girerek isyana teşvik ettiği ortaya çıktı.

İlk olarak Akşam gazetesi tarafından yayınlanan ses kaydında Kanbur, öğrencilere “salak salak dolaşmayın, silahlanın, savaşa hazır olun” dediği duyuluyor.

Öğrencilerin ses kaydı alarak polise şikayet etmesiyle ortaya çıkan olaydan sonra Mehmet Nihat Kanbur FETÖ ile irtibatlı olduğunu tespit ederek gözaltına aldı.

Şikayet üzerine harekete geçen Antalya Terörle Mücadele şubesi ise yaptığı araştırmada Kanbur’un FETÖ ile irtibatlı olduğu tespit etti. Kanbur dün Antalya Cumhuriyet Savcısı Serkan Beyoğlu’nun talimatıyla gözaltına alındı.

“TÜRK MİLLETİ KÖPEK GİBİ”

4 Mart 2016 tarihinde derste yaptığı konuşmada halka “onursuzlukla” itham eden Kanbur “Onurlu davranan hiç yok, hâlâ herkes kendi köpekliğini yapmaya devam ediyor. Bir köpeğe itaat ettiyse millet onun da sonu köpeklik olur. Herkes biran önce kendine çeki düzen versin, çünkü daha sonra geriye dönemeyeceksiniz” dedi.

ŞEHİTLER ÜZERİNDEN İSTİSMAR

Terör eylemlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar üzerinden provokasyon yapan Kanbur, “Eğer benim yakınlarıma bir zarar geldiyse bundan sonrası artık iç savaş, yani sokağa çıkıp her şeyi bırakıp, bunun sorumlusu olduğunu düşündüğün insanların kafasına sıkmak. Sorumlusu kim, onunla çözüm sürecinde kucak kucağa oturan kahpeler, sıkarım kafasına tek düşündüğüm bu. Benim akrabalarıma bir şey olmadı” dedi.

“SİLAHLANIN SAVAŞIN”

Hukuk hocası olan Kanbur, “Benim size tavsiyem ben öyle davranacağım, yakın bir zamandaki iç savaşa hazırlıklı olun, bakın iç savaş denildiğinde aklınıza maç çıkışı kavga eden taraftarlar falan gelmesin ha! Eviniz kundaklanacak, basılıp ateşe verileceksiniz, yolun ortasında öldürüleceksiniz, on kişi tabancayla tüfekle evinizi bastığında siz ekmek bıçağıyla bir şey yapamazsınız. İç savaştan bahsediyorum aklınızı başınıza alın aptal Türk milleti, aptal olmayın, evet barış falan yok, herkes şehre mühimmat depoladı silahlandı, yarın bir gün Akdeniz Üniversitesi’ne çatır çatır sıkarlarsa çok affedersiniz salak salak dolaşmayın gidin emaneti nerden buluyorsanız, lojistik desteği nerden yapıyorsanız…” dedi.

POLİSE ASKERE GÜVENMEYİN

İç savaş çıktığında polise askere güvenmeyin silahlarınızı alın tarafınızı seçin diye öğrencileri silahlı çatışmalara teşvik eden Kanbur , “Polise güvenmeyin! Askere güvenmeyin! Kukla olmuşlar idarecilerin, siyasilerin. Onursuz yaşamaktansa onurlu ölmek lazım. Tavsiyem işbirlikçilere de hak ettiğini vermek… Ya titreyip kendinize döneceksiniz ya da her gün böyle olacak. Ben diyeceğimi dedim bundan sonra sizin sorumluluğunuz ayağınızı denk alın, bu iki tarafa ait değilseniz kendinizi koruyacaksınız. İki tarafa da aitseniz tamamen o saflardaysanız elbet iç savaş çıktığında karşı karşıya geliriz. O zamanda barışmış, kardeşlikmiş yok!” ifadelerini kullandı.

Devlet büyüklerine beddua yapmayı da ihmal etmeyen Kanbur şu hezeyanlarda bulundu: “Tez zamanda kendi veya ailesi adına gelecek için Türkiye’yi ateşe atanların defolması lazım. İnşaallah sonu Nikolay Çavuşesku ve karaktersiz karısı gibi olur, kurşuna dizildiler. Duvarın önünde köpek gibi yalvararak öldürüldüler. Ak it kara it belli olsun. Kimle savaştığımızı bilelim. Milliyetçi görünümlü köpekler dönekler, muhafazakâr görünümlü dönekler, bunlardan temizlenmek lazım. İnşaallah yedi sülalelerinden bulurlar, tohumundan toprağından bulurlar, çocuklarından çoluklarından torunlarından bulurlar, hissederler zerresine kadar…”

FETÖ OPERASYONLARINI ELEŞTİRDİ

“Devlet teröre değil kendine göre zararlı gördüğü, Cemaatin mensuplarına, ülkücü mensuplara, Süleymancı mensuplara operasyon geliştiriyor. Ensar Vakfında 45 tane küçük çocuğa tecavüz eden köpeği koruyan kollayan bir siyasi zihniyet var, inşallah kendi gönderdiğiniz Kur’ân Kursunda ki kardeşinizin başına gelir. Demir çubuk bir tarafınıza girmeden anlamayacaksınız, kafamıza vurulmadan anlamayacaksınız.”

Editör: TE Bilisim