Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Evet Platformu” tarafından düzenlenen programlarda önce Ordu, ardından da Kastamonu’da milli iradeye hitap etti. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bin bir türlü karalama kampanyası ile Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne karşı çıkmasının sebebini açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun FETÖ kumpası ile CHP’nin başına geçtiğini, üst üste hezimetlere rağmen koltuğunu terk etmediğini hatırlatan Erdoğan, yeni sistem ile birlikte başarısız parti liderlerinin koltuklarını koruyamayacağına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Yedi seçim kaybetti ama buna rağmen koltukta oturuyor.

Biliyorsunuz bunun adı, kasetli genel başkan. Kasetle geldi, bu defa bambaşka bir kasetle gidecek. Şimdi kaset de yok, artık CD ile gidecek. Bu sebeple önümüzdeki dönem en büyük reform ana muhalefet partisinde olacaktır.”

GELECEK NESİLLER İÇİN

Türkiye’nin sorunlar yumağı olan parlamenter sistemle yol almasının mümkün olmayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için bu değişim şart. Bu değişiklik bilhassa gelecek nesiller için elzem. Bundan sonraki kuşakların, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilmeleri başka türlü mümkün değil” ded.

Editör: TE Bilisim