Makedonya’nın başkenti Üsküp’te FETÖ’ye ait eğitim kurumlarından olan Yahya Kemal Kolejleri’nin şehir meydanındaki merkez ofisi boşaltılarak tabelası kaldırıldı.

Makedonya’daki FETÖ yapılanması ilk olarak 1992 yılında esnafların arasına sızdı. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden camilere ve cami cemaatlerini etkilemeye çalıştılar. Topladıkları “himmet” adını verdikleri haraçları örgüt faaliyetlerine sermaye olarak kullanıldı.

ÖRGÜT GAZETESİ YAYINDA

Hali hazırda ülkedeki yayınlarına devam eden örgüt gazetesi Zaman Dooel Makedonya, Türkiye Cumhuriyeti ve devlet yöneticileri aleyhindeki tüm haber ve yorumların ana haber kaynağı olmayı sürdürüyor.

Gazete 20 yıldan fazla bir süredir haftalık Türkçe ve aylık Arnavutça yayınlanıyor.

Gazete çeşitli siteleri de kullanarak Türkiye’ye karşı propaganda yapıyor. Özellikle 17/25 Aralık sürecinde Arnavutça yayın yapan Dialog Macedoni ve Türkçe yayın yapan MakHaber siteleri örgüt gazetesinin haberlerini yayınladı.

EĞİTİM ÜZERİNDEN FAALİYET YÜRÜTÜYORLAR

FETÖ’nün, Makedonya’daki etkisi farklı kurslar ile okullar üzerinden devam ediyor.

Üsküp ve Gostivar şehirlerindeki Sedef Eğitim Merkezleri (Sedef Education Center) görünüşte yabancı dil, kolejlere kabul ve matura isimli mezuniyet sınavlarına hazırlık kursları düzenliyor. Dahası yaz okulları adı altında, kamplar düzenlenerek FETÖ’ye ‘kurşun asker’ devşiriliyor.

Editör: TE Bilisim