15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’ndaki “Ankara döneri” dağıtımında konuşan Mehmet Özhaseki, Kemal Kılıçdaroğlu’nun hakkında dile getirdiği iddiaların gerçeği yansıtmadığının mahkeme kararıyla ortaya konulduğunu ve adaletin yerini bulduğunu belirtti. Özhaseki, “Kötülük yapanların yaptıkları kötülük yanına kalıyordu. Bu kuralın değiştiği bir gündeyiz. Adalet yerini buluyor ama kötülerin de kötülüğünü ispatladığımız ortaya çıkmış oldu” diye konuştu.

“DURMADAN YALAN SÖYLÜYOR”

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın bir FETÖ operasyonu ile işbaşından uzaklaştırıldığını, CHP’nin Genel Başkanlığı’na Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ operasyonu sonucu getirildiğini ileri süren Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

“(Kemal Kılıçdaroğlu) 8-9 yıl önce, ilk TBMM konuşmasında sözü Türkiye’de yapılan kötülüklere, yolsuzluklara getirip burada 21 yıl belediye başkanlığı yapmış birisini suçladı. 25 yıllık kamu görevlisiyim. Belediye başkanlığı, bakanlık yaptım ve genel başkan yardımcısıyım. En ufacık bir hatamız olmadığı gibi asla bir ceza da almadık. Yapılan iftira neticesinde, iki kez Türk hukuk tarihinde savcılar bir araya geldiler, bu nedir diye incelediler. Oybirliğiyle ikisinde de ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği her şey yalan, her şey iftira’ diye karar verdiler.”

Ayrıca Kılıçdaroğlu’nu “yalancılıkla” suçladığı için hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu dile getiren Özhaseki, “Savcılık benim doğru söylediğime karar verdi ve sonra ‘Soruşturmaya gerek yok, sen haklısın’ dedi.Yani savcılık kararıyla da söylediği yalanların hepsini ispatlamış olduk” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun evini sattığı söylemlerine ilişkin de Özhaseki, “Evini satmamasının tek bir yolu var. Yalan söylemeyecek, kimseye iftira etmeyecek, kimsenin onuru ile oynamayacak. İşte o zaman evini satmak zorunda kalmaz. Bu kadar basit ama birilerine yalan söylüyorsanız, iftira ediyorsanız, insanların onurunu ayaklar altına alıyorsanız bunun bu dünyadaki cezası belki maddi tazminattır ama öbür dünyada ne çekersiniz, orasını bir tek Cenab-ı Allah bilir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim