İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, 22 Mayıs’ta bir televizyon programına telefonla bağlanarak MİT tır’larına ilişkin yaptığı açıklamalar ve verdiği bilgiler doğrultusunda başlatılan soruşturma kapsamında Erdem’in 13 Ağustos’ta “tanık” sıfatıyla ifadesi alındı.  Türkiye’ye yönelik DAEŞ’e destek gibi bir çok FETÖ kaynaklı iftiranın baş zırvacısı olan Erdem, ifadelerini tekrarladı.  FETÖ’nün MİT Tır’ları ihanetiyle ilgili sahte, Türkiye’ye kumpas içeren belgeleri 2014 yılında Bülent Tezcan’dan temin ettiğini dile getiren Erdem, “Belgeleri gördüğümde hepsi kağıda basılmış evraklardı. Üzerlerinde gizli ibaresi vardı. İçerisinde jandarmanın tırların içerisinde ne olduğunu gösteren tutanakları, kamyon şoförlerinin ifadeleri, fezleke şeklinde soruşturma ile ilgili evraklar vardı. Kendime ait Twitter hesabımdan ‘Tutanakları okudum, eğer iddialar doğru ise durum çok vahim.’ şeklinde paylaşımlar yaptım. Ben herhangi bir yerde bu evrakları paylaşmadım, hiç kimseye vermedim” dedi.

KİM BU HAKİM?

Erdem, Tezcan’ı neden ele verdiğini de ilk kez açıkladı. Kripto bir hakimin kendisine tutuklanacağı bilgisini verdiğini dile getiren Erdem, “Geçtiğimiz mayıs ayında ismini vermek istemediğim bir sosyal demokrat olan hâlen görevdeki bir hâkim bana ulaştı. ‘Seni MİT tır’ları belgesini FETÖ’den aldı diye tutuklayacaklar, bununla ilgili bir açıklama yapsan iyi olur.’ diyerek bana dostça bir telkinde bulundu” itirafında bulundu ve bunun üzerinde açıklama yaptığını aktardı.  Erdem’in yargıdaki işbirlikçisinin kim olduğu araştırılırken, Tezcan’ın kuryeliği de tescillendi. Tezcan’ın 2013’te Pensilvanya’ya gidip 250 kişinin katili FETÖ’nün elebaşı Gülen ile görüşmüştü. Casusluktan tutuklanan Enis Berberoğlu ile Tezcan’ın ilişkisi de aydınlatılmayı bekleyen en önemli nokta.

KILIÇDAROĞLU NE YAPACAK?

Erdem’in tanıklığının ardından gözler Kılıçdaroğlu’na çevrildi. Berberoğlu’nun itirafçılığını Ankara’dan İstanbul’a kadar yürüyerek durduran Kılıçdaroğlu, Erdem’in konuşmaması için şimdilik “Bırakın” demekten öteye geçmedi. Erdem’in “Beni FETÖ kurumlarına Kılıçdaroğlu’na” götürdü şeklindeki sözlerini derinleştirmesi Kılıçdaroğlu-FETÖ işbirliğinin, daha da ötesi FETÖ’nün siyasi ayağının deşifre olmasına ön ayak olabilir.  Zira Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık darbe girişimini en büyük savunucusu olmuş, MİT TIR’ları ihanetiyle ilgili DAEŞ iftiralarını savurup Erdoğan’ın lahey’de yargılanacağı söyleyecek kadar FETÖ tetikçiliği yapmıştı.

Editör: TE Bilisim