Çorum‘da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 120 gram uyuşturucu, tüfek ve gaz tabancasının yanı sıra Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı ile örgütün firari yöneticisi Reşit Haylamaz’ın kitapları ele geçirildi.

Kent genelinde uyuşturucuyla mücadele hususunda çalışmalarına devam eden Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mecitözü ilçesinde yaşayan C.S, E.K. ve M.K’nın ikametlerinde uyuşturucu bulunduğu bilgisine ulaştı.

Şüphelilerden E.K. ve M.K’nın kaldıkları eve gerçekleştirilen operasyonda 120 gram uyuşturucu, gaz tabancası, otomatik av tüfeğinin yanı sıra Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı ile örgütün firari yöneticisi Reşit Haylamaz’ın kitapları ele geçirildi.

Uyuşturucu madde kullanmak ile gaz ve tüfek tabancası bulundurmak suçlarından haklarında işlem yapılan M.K. ve E.K, ele geçirilen kitaplara ilişkin soruşturmanın yürütülmesi için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Diğer şüpheli C.S’nin ikametindeki aramada ise otomatik av tüfeği ve 14 tabanca fişeği bulundu. Şüpheli hakkında adli işlem ve idari para cezası uygulandı.

Bu sabah, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütünün il yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 14 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kentte düzenlenen operasyonda aralarında esnafların da yer aldığı 14 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılar, devam eden işlemleri için emniyete götürüldü.

Editör: TE Bilisim