Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin’in Bozyazı ilçesinde muhtarlara hitap etti. Elvan’ın gündeminde 15 Temmuz’da FETÖ’cü teröristlere karşı halkın direnişi ve üst aklın Türkiye üzerindeki kirli emelleri vardı. 15 Temmuz’un Türkiye’yi bölme girişimi olduğuna dikkat çeken Elvan, 79 milyon vatan evladının bu alçak planı kahramanca duruşuyla bozduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Millet dik durdu”

“Ortadoğu’ya baktığınızda sıkıntıların yaşandığını biliyoruz. Kuzey’de yine bazı sıkıntıların yaşandığını biliyoruz. Böyle bir ortamda Türkiye’yi de güçsüz kılma, Türkiye’yi bir anlamda bölmeye, parçalamaya yönelik girişimler olduğunu da biliyoruz. İşte 15 Temmuz akşamı, bu hain darbe girişimi bunun en güzel örneğidir. Ama sizler dik bir duruş sergilediniz. Sayın Cumhurbaşkanı’mız, Başbakan’ımız, hükümetimiz, milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi partilerimiz bu millete, ülkeye, devlete ve bu bayrağa ne kadar sadık olduğunu ve bu ülke için her şeyini feda edebileceğini göstermiştir.”

“İç savaş istediler”

Elvan, üst aklın, FETÖ’cü terör örgütünü bir maşa olarak kullandığına dikkati çekerek, FETÖ’nün ülkede kargaşa çıkmasına, ülkenin demokrasinden vazgeçmesine, bir anlamda ülke içerisinde bir iç savaşın oluşmasına çaba gösteren bir terör örgütü olduğunu vurguladı.

“Mücadelemiz sürecek”

Türkiye’nin teröre karşı mücadelesini son teröriste kadar sürdüreceğinin altını çizen Elvan, milletin alçak planlara asla geçit vermeyeceğini kaydederek, “Buradan seslenmek istiyorum artık Türkiye üzerinde oyun oynamayı bırakın. Bu millet öyle bir millet ki bu millet kendi değerleri, vatanı ve milleti için her şeyini feda eder ama asla bu devleti, milleti, bayrağı yok ettirmez. Onun için biz mücadelemizi sürdüreceğiz. İçeride de dışarıda da sürdüreceğiz. Bölücü terör örgütü PKK, DAEŞ, FETÖ’ye karşı ve diğer terör örgütlerine karşı her türlü mücadelemiz sürecek. Eğer ülkemizi tehdit eden bir durumla karşı karşıya kalırsak gereken cevap verilecektir” diye konuştu.

“Her şeyi feda ederiz”

15 Temmuz’da Osmanlı şamarı yiyen üst aklın kahraman Türk milletinin vatanı için neler feda edebileceğini anlayamadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sonlandırdı: “PKK, FETÖ, DAEŞ, PYD, YPG bunları topyekün ülkemize bir saldırı içerisinde olduklarını sizlerde biliyorsunuz ama biz güçlü bir devletiz, güçlü bir milletiz. Onların fark edemedikleri, bu üst akılın anlayamadığı husus şu, bu milletin vatanı, milleti, devleti için her şeyini feda edeceği. İşte bunu hesap edemediler ve milletimiz gerçekten ülkemize sahip çıktı.”

Editör: TE Bilisim