Türkiye dün terör destekçisi siyasilere yönelik tarihi bir operasyona uyandı.  7 Haziran seçimlerinden sonra alçak saldırılarına başlayan PKK terör örgütüne, hendek kazmak, barikat kurmak için iş makinesi veren,  devletin araçlarına bomba yükleten, teröristleri para, Kandil’e gıda yağdıran terör destekçisi belediyelerin fişi çekildi. Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığı  Eylül 2016 tarihinde yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararname gereğince PKK-KCK ve FETÖ terör örgütlerine yardım ve destek vermekten dolayı haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında, 24’ü PKK-KCK, 4’ü FETÖ olmak üzere toplam 28 belediye başkanının yerine vali yardımcıları ve kaymakamlar atadı. Söz konusu terör destekçisi belediyelerinin 2’sinin İl, 24’ünün ilçe ve 2’sinin belde belediyesi olduğu bildirildi.

Teröre yardım yapılamaz

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada, hiçbir seçilmiş idarecinin milletin iradesi yerine terör örgütlerinin istekleri doğrultusunda hareket edemeyeceği belirtilerek, “Demokrasi ve hukuk devleti anlayışında millet iradesinin yerel yönetimlere yansıması esastır. Ancak belediyeler; vatandaşımızın kullandığı oyu, verdiği vergileri ve demokrasinin sunduğu iklimi istismar ederek ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden terör örgütlerinin etkisi altına giriyorsa, milli iradeyi gasp edenlere karşı tedbir almak devletin asli görevidir. Vatandaşlarımızın verdiği vergilerle oluşan kaynaklar ve verdiği oyla oluşan siyasi irade, terör örgütlerine devşirilemez” denildi.

Millete hizmet edilecek

Atamalardan sonra devletin parasının terör örgütlerine değil millete gideceği, iş makinelerinin ise hendek kazmak yerine millete hizmet amacıyla kullanılacağı kaydedilerek, şu ifadeler kullanıldı: “Seçimle iş başına gelip, milletin hür iradesini suç işlemek için kullanmanın meşruiyeti yoktur. Elbette hiçbir hukuk düzeni hakların açıkça kötüye kullanılmasını korumaz. Demokrasi ve hukukun üstünlüğünü işletmek devletin görevidir. Milletin beklediği de budur.Terör örgütleri karşısında ülkenin birlik ve beraberliğini, milletin ferasetiyle, işleyen demokrasi, işleyen hukuk ve işleyen devlet tesis edecektir. Bu işleyişi sağlamayı teminen, görevlendirme yapılan belediyelerde, kaynaklar terör örgütlerine değil o yörede yaşayan vatandaşlarımıza sunulacağı için, hizmetler en iyi şekilde yürütülecektir.”

Güvenlik artırıldı

Öte yandan, görevden alınanlar arasında AK Parti’den seçilen üç, MHP’den seçilen bir belediye başkanı olduğu öğrenildi. Ayrıca, kayyım atanan belediyelerin önlerinde PKK’lı teröristlerin ve destekçilerinin taşkınlık çıkarmaması ve saldırıda bulunmaması amacıyla geniş güvenlik önlemleri alındı.

Editör: TE Bilisim