15 Temmuz sonrası AK Parti’nin içine sızmış  Fethullahçı Terör Örgütü militanların temizliği için yetkilendirilen Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı,  parti içerisinde gizli terör yandaşlarının gizlendiği, korunduğu yönündeki iddialara cevap verirken, sürecin işleyişi hakkında da önemli bilgiler paylaştı.

Kamu temizleniyor

Kamu kurumlarındaki tasfiyeye değinen Yazıcı, OHAL kapsamında alçak örgütle ilişkisi bulunan isimlerin belirli kriterler çerçevesinde tespit edilip, görevden alındığını belirterek, “Bu yapının doğrudan doğruya faili durumunda olanlar, bunlarla bağlantısı olanlar, bunlarla iltisaklı olan herkes bir tespit yapılmak suretiyle kamu kurum ve kuruluşlarından temizleniyor. Yani bu çalışmalar tabii ki gelişi güzel değil. Bunların kriterleri, ölçüleri var. Nihayetinde Türkiye bir hukuk devleti, her şeyi de hukuka uygun, hakkaniyet içerisinde yapacaksınız” diye konuştu.

17-25 Aralıkta başladık

Devletin her kademesine sızan FETÖ’nün AK Parti’de de yapılandığını belirten Yazıcı, temizlik harekatının 17-25 Aralık darbe girişiminden bu yana sürdüğünü dile getirerek, “Biz Türkiye’nin en büyük siyasi partisiyiz. 10 milyon dolayında üyemiz var, ana kademe, kadın kolları, gençlik kollarıyla en büyük güçlü bir teşkilat yapısına sahip bir partiyiz. Biz de çalışmalarımızı yoğunlaştırarak sürdürüyoruz. Aslında bizim teşkilatlardan bu yapıya mensup kişileri arındırma, ayıklama çalışmalarımız daha 7 Şubat, 17-25 Aralık 2013’ten itibaren başlamıştır ve devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

İçimize sızdılar

2013’ten bu yana teşkilat oluşumları, yerel yönetimler ve Meclis grubundaki isimlerin seçiminde ince elenip sık dokunduğunu aktaran Yazıcı, buna rağmen sızmaların olabileceğini söyleyerek, şunları kayedetti: “Elbette bu tespitleri yapıyoruz. Yani biz kongrelerimizi 17-25 Aralık’tan sonra yaptık, belediye seçimleri 17-25 Aralık 2013’ten sonra yapıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi grup listeleri gene o tarihten sonra oluşturuldu. Bütün o süreçlerde adayları tespit ederken, teşkilatlarımızda görev vereceğimiz elemanların, insanlarımızın değerlendirmesini yaparken, bu yapıyla iltisaklı olup olmadıkları dikkate alınmış, gözden geçirilmiş ve o süreçte de önemli bir eleme yapılmıştır. Bütün bunlara karşı görmediğimiz, göremediğimiz tabi ki sızmalar yok değil, teşkilatlarımızda var.”

MYK’ya sunacağız

Türkiye’nin 81 ilinde teşkilatlardaki FETÖ’cülerin tespitine yönelik çalışmalar yürütüldüğünün bilgisini paylaşan Hayati Yazıcı, listelerin MYK’ya sunulmak üzere hazırladığını vurgulayarak, “Veriler geliyor. İllerde komisyonlar oluşturulmuş, o komisyonlar verileri topluyor, kanaatlerini de belirtmek suretiyle dosyalıyor ve genel meclise geliyor. Orada da bir değerlendirme yapılıyor. Bu değerlendirmeleri tekrar oturup konuşuyoruz yani Başbakan’a ve MYK’ya sunacak şekilde hazırlığını yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim