Balıkesir’de yasa dışı yollardan Yunanistan’a kaçmaya çalışan ve aralarında FETÖ şüphelilerinin de bulunduğu 12 kişi ve yanlarındaki 4 çocuk ile bu kişileri getirdikleri öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı.

Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ülke genelinde FETÖ üyeliğinden aranan bazı şüphelilerin, Ayvalık Lale Adası girişinden deniz yoluyla Yunanistan’ın Midilii Adası’na kaçacakları ihbarı üzerine çalışma başlattı.

“PİKNİK YAPIYOR” GÖRÜNTÜSÜNDE TOPLANDILAR

Belediyeye ait olan Lale Adası girişindeki piknik alanına, farklı zaman aralıklarında birbirlerinden bağımsız aile grupları gelerek alanda bulunan bir piknik masasının etrafında piknik yapıyor görüntüsünde toplandı.

4’Ü ÇOCUK 14 KİŞİ YAKALANDI

Piknik alanına yaklaşık 200 metre mesafede, deniz kenarında eski midye fabrikası iskele bölümüne gelecek olan bir tekneyi beklemeye başlayan 7’si erkek ve 5’i kadın 12 şüpheliyle yanlarındaki 4 çocuk ve bu şüphelileri piknik alanına araçla getiren 1’i kadın 2 kişi yakalandı.  

9’UNUN FETÖ’DEN KAYDI ÇIKTI

Yapılan incelemelerde şüphelilerden 9’unun FETÖ/PDY’den kaydının olduğu, 9 şüpheliden 2’sinin emniyetten, 3’ünün TSK’den, birinin de infaz koruma memurluğundan KHK ile ihraç olduğu, 1 şüphelinin adli makamlarca arandığı tespit edildi.

4 KİŞİ DAHA YAKALANMIŞTI

Öte yandan dün, Edirne’de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisi 4 kişi, yasa dışı yollardan Yunanistan’a gitmek isterken yakalanmıştı.

ISPARTA’DAKİ OPERASYONDA 13 GÖZALTI

Ayrıca, gün içinde Isparta merkezli 10 ilde FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, ardışık arama yaptıkları ve ankesörlü telefonla iletişim kurdukları öne sürülen 13 kişi gözaltına alınmıştı.

FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına operasyon: 13 gözaltıTürkiye

FETÖ şüphelileri Yunanistan’a kaçmak isterken yakalandı15 Temmuz

Editör: TE Bilisim