FETÖ elebaşının yargıyı ele geçirmek için sivil imamlara verdiği, “3 tay var; Yargıtay, Danıştay, Sayıştay. Buraları ya tamamen ele geçirmemiz lazım ya da bunlardan kurtulmamız lazım” talimatını hayata geçirmek için kullandığı örgüt mensuplarının etkin isimleri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan esas hakkındaki mütalaada belirlendi. Özellikle 2010’daki Anayasa değişikliği sonrasında yaşanan süreç, örgütün yargıdaki en güçlü dönemini oluşturdu. Yargının yapısını değiştiren Anayasa değişikliğinin kabulünden sonra Yargıtay ve Danıştay’ın üye ve daire sayıları artırıldı. Yargıtay’a yeni seçilen 160 üye ile Yargıtay tamamen FETÖ mensuplarının eline geçmiş oldu.

VİZESİZ SEÇİLMEDİ

Yeni üyelerin seçiminden sonra, 2011-2013 döneminde, Pensilvanya’nın vizesi olmadan hiçbir daire başkanı seçilemedi, istenmeyen üyenin aday olması durumunda başkanlık seçimleri bilerek kilitlendi. Örgüt bu işlemlerini, yargı içine yerleştirdiği örgüt mensuplarının organizasyonuyla yaptı.

Eski Yargıtay Üyesi Ahmet Karadavut’un Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde yargılandığı davada, savcı esas hakkında mütalaasını verdi. Mütalaada, örgütün yargıya yerleştirdiği ilk 7 isme ilişkin tespitler yer aldı. Mütalaada, ektin pişmanlıktan yararlanarak tutuksuz yargılanan Yargıtay eski üyesi Mustafa Sarıçam’ın beyanlarına yer verildi. Mustafa Sarıçam, eski üyeler Ahmet Karadavut, Selahattin Atalay, İsmail Köse, Coşkun Demir, Mehmet Uslu, Ali Eryılmaz ve Kuddusi Celalettin Esen’in, cemaatin yargıya soktuğu ilk 7 kişi olduğunu itiraf etti. Eski Yargıtay üyeleri Atalay, Eryılmaz, Esen ve Köse halen firari. Karadavut, Demir ve Uslu’nun ise yargılanması sürüyor.

Editör: TE Bilisim