Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan casus papaz Brunson üzerinden Türkiye’ye yönelik ekonomik darbe girişiminde bulunan ABD’nin kur oyunuyla ilgili açıklamada bulundu.

Altun, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Türk milletinin feraseti, Cumhurbaşkanımızın liderliği ile bu ekonomik darbe girişimini de savuşturuyoruz. Bu süreçte bu aziz millet, yanında duranları da, karşısında yer alanları da unutmaz.” ifadelerini kullandı.

TRUMP TWİTTER’DAN TEHDİT ETMİŞTİ 

ABD Başkanı Donald Trump resmi Twitter hesabı üzerinden yine Türkiye’ye yönelik tehdit savurmuştu. Bu sefer de alüminyum ve çelikle tehditte bulunan Trump, Türk Lirası’nın ABD Dolar’ı karşısında değer kaybettiğini belirtmişti. Trump Twitter hesabından şu paylaşımı yapmıştı:

“Şu anda Türkiye’nin çelik ve alüminyum ithalatına uygulanan ek gümrük vergisini iki katına çıkarmaları yetkisi verdim. TL güçlü dolarımıza karşı çok hızlı bir şekilde aşağı gidiyor. Alüminyum vergisi %20, çelik % 50 olacak. Türkiye ile ilişkilerimiz şu an iyi değil”

Editör: TE Bilisim