CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mart 2019’daki Mahallî İdareler Seçimleri için “1989 rüzgarı” estiğini söyledi.

Özel, Erdal İnönü’nün SHP’sinin, Süleyman Demirel’in DYP’si ve Turgut Özal’ın ANAP’ının önünde yüzde 28’le birinci parti çıktığı günlere özlem içinde, Ankara’da ve İstanbul’da ‘1989 rüzgârı’ estiğini belirterek, “1989 rüzgârı, AK Parti’yi İstanbul’dan da Ankara’dan da silip süpürecek” dedi.

16 yıllık AK Parti iktidarı döneminde girdikleri 13 seçimi de kaybettikleri için Özel, 1989 Yerel Seçimleri ile teselli buluyor. En son 1946’da iktidar olan CHP’nin 72 yıldır kazandığı tek seçim 1989 Seçimleri olduğu için Özel de bu örnek ile, AK Parti’nin 31 Mart’ta Ankara ve İstanbul’u kaybedeceğini iddia etti.

MHP İTTİFAKI RAHATSIZ ETTİ

Cumhur İttifakı’nın yeniden tesis edilmesiyle seçimleri kaybedeceklerini birlikte çalıştıkları Gezici Araştırma Şirketi’nin sonuçlarından bildiği için Özgür Özel, MHP’ye tepki göstererek, “Cumhurbaşkanı adayım yok, bakan adayım yok, 3 büyükşehir belediye başkan adayım yok. Bu ülkeyi yönetmeye talip değilim. Ülkeyi Erdoğan yönetsin, partinin anahtarlarını ona verdik. Lastik patladığında yedek lastik olarak beni takıp yolunda ilerleyecek” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili, Kandil’in partisi HDP’yle, FETÖ’nün finanse ettiği İyi Parti’yle, İngilizler’le bağlantılı Saadet Partisi’yle ve ne kadar ‘Türkiye düşmanı’ var ise onunla ittifak yaparlarken, beka mücadelesinde AK Parti-MHP’nin yan yana gelmesinden rahatsız oldu.

Editör: TE Bilisim