Zonguldak Madenci Anıtı Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde binlere hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kerkük’teki skandal, Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’yü aklama çabaları ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne yönelik akla ziyan iddialara değindi. Irak Anayasası’na aykırı şekilde Türkmen yurdu Kerkük’teki kamu binalarına IKBY bayraklarının asılmasının tabiri caizse ateşle oynamak olduğunu, Kerkük’ün IKBY ait olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başkanı Mesut Barzani’ye şöyle seslendi:

“BEDELİ ÇOK AĞIR OLUR”

“Kerkük’te milli bayrağın dışında orada, ikinci bir bayrağın asılmasını kesinlikle yanlış buluyorum. Ve oradaki o bayrağın sahipleri şunu bilsinler ki, bölücülük yapıyorlar. Ben Irak bölgesel Kürt yönetimine sesleniyorum, bu yanlıştan bir an önce dönün. Çünkü Kerkük Kürtler’indir safsatasına Türkiye olarak biz uymuyoruz. Kerkük orada yaşayan Türkmen, Arabıyla, Kürdüyle hepsinindir. Böyle bir iddia içerisine girmeyin. Bunun bedeli ağır olur. Türkiye münasebetlerinizi bozarsınız. Münüsabetleriniz iyi gidiyor. Hemen o bayrağınızı indirin. Yoksa şu andaki geldiğimiz noktadan kusura bakmayın geri adım atmaya mecbur kalırsınız.”

BELGELERİNİ AÇIKLA

Erdoğan, Türk milletinin Anadolu’dan sürülmek istendiği FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişimi için “Kontrollü darbe” diyerek alenen tiyatro imasında bulunan Kılıçdaroğlu’na fena çattı. Kılıçdaroğlu’ndan elindeki belgeleri açıklamasını isteyen Erdoğan, “Bunun bir senaryo olduğundan bahsediyor anamuhalefetin başındaki zat. Şimdi ben diyorum ki ey Kılıçdaroğlu elinde belge varsa çık açıkla. 16 Nisan’dan sonraya bırakma rezil olursun. Her zaman diyorsun ki elimde dosyalar var. Bugüne kadar söylediklerinin hiçbiri ortaya çıkmadı, çık şunu açıkla” diye konuştu.

NİYE YALAN SÖYLÜYORSUN?

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Meclis’in feshi, tek adamlık iddiaları tutmayınca “Muhtarlıklar kapanacak” diyecek kadar kara propaganda yapmasına da tepki gösterdi. Meclis’in kanunlarının, Cumhurbaşkanının kararnamelerinin üzerinde olacağını, cumhurbaşkanının asla kanun yapamayacağını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Niye bu yalanı söylüyorsun? ‘17 Nisan’da muhtarlıklar kapanacakmış.’ Kararnameyle muhtarlık kapanamaz. Zira bunlar kanunla geldiler. Kanunla gelen ancak kanunla gidebilir.” diyerek, “Cumhurbaşkanılığı kararnameleri ne anayasanın ne de kanunların üzerinde değildir. Ama bunu da bilmiyor. Oku be oku. Okuya okuya görmeli işi, sonra pişman olmamalı kişi.”

Editör: TE Bilisim