Savunma sanayiine milli projeler ile katkıda bulunan BAYKAR’ın Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından, “Hakkâri Hantepe 2009. Türkiye’nin ilk Milli Heli İHA’sı Malazgirt, eğitimini Şırnak’ta acilen tamamladıktan sonra operasyonlarda çatışmalara girdi. Sonrasında bir kaza geçirdi. Kaza bahanesiyle uçuşu yasaklandı. Proje birilerinin maşası olan bürokratlarca öldürüldü” paylaşımında bulundu.

KİM BU HAİNLER?

Hain darbe teşebbüsüyle milletin iradesine pranga vurmak isteyen FETÖ üyeleri, devletin yönetimini ele geçirmek için her türlü aşağılık cinayet, eylem ve saldırı planlayarak ürettikleri kaos ortamından yararlanmak istedi.

Türkiye’nin terörle mücadelesine büyük katkı sunan projelerden biri olacak milli helikopter İHA Malazgirt projesi, sırf kaos ortamının bitirilmemesi, FETÖ’nün devletin tüm birimlerini ele geçirmesinin önüne taş koymaması için sonlandırıldı.

Nitekim Bayraktar’ın vurgu yaptığı Hakkâri’nin Çukurca ilçesine bağlı Hantepe başta olmak üzere, Hakkâri ve Çukurca’da Malazgirt’in önleyebileceği terör saldırıları 2009 tarihinden sonra artış gösterdi. Hantepe ve Çukurca’daki birçok üs bölgesine, devletin içerisine sızan FETÖ’cülerin ihmal ve planları doğrultusunda, terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen kalleş saldırılarda onlarca şehit verdi.

Bayraktar’ın “Birilerinin maşası bürokratlar” diyerek vurgu yaptığı hainler, o zaman devletin kurumlarına sızmış olan FETÖ üyelerini işaret ediyor.

MALAZGİRT’İN ÖZELLİKLERİ NEYDİ?

İnsansız uçağa göre çok daha küçük olan İnsansız Hava Helikopterleri, 500 ile bin fit arasında net görüntü ve ses iletebilirken, havaalanı dışında uygun arazi ve mekanlara iniş ve dik kalkışlar yapabilme özelliklerine sahipti. 4-5 kilogram ağırlığında olan Heli İHA, yazılım, elektronik donanım ve tasarımı tümüyle Türk mühendisler tarafından gerçekleştirilmişti.Dik iniş ve kalkışları ile koordinatları verilen hedeflerden yüksek kaliteli ses ve görüntü aktarma özelliği kendi alanında bir ilk olma özelliği taşıyordu.

Editör: TE Bilisim