FETÖ’nün “cemaat” adı altında devlete sızmaya çalışan bir örgüt olduğunu yıllar önce gündeme getiren Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002’de Çankaya Portakal Çiçeği Sokağı’ndaki evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmişti.

KİLİT İSİM UKRAYNA’DA YAKALANDI

Savcı Ergün, suikastın faillerine ilişkin bilgiye sahip olduğu belirtilen Ukrayna’da yaşayan şüpheli Nuri Gökhan B. hakkında “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” ve “tasarlayarak öldürme” suçlarından 14 Mayıs 2019’da Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı çıkarttı.

Kırmızı bültenle aranması için Interpol’e de başvurulmasının ardından şüpheli Nuri Gökhan B, Ukrayna makamlarınca yakalandı ve Türkiye’ye iadesinin değerlendirilmesi amacıyla 12 Temmuz 2019’da tutuklandı.

Tutuklama kararına itirazı üzerine Nuri Gökhan B’nin elektronik kelepçeyle ev hapsine alınması kararlaştırıldı.

Adalet Bakanlığınca gönderilen iade talebi kapsamında Nuri Gökhan B’nin, Türkiye’ye iadesi bekleniyor.

YAZIŞMALARINA ULAŞILDI

NTV’nin haberine göre; Necip Hablemitoğlu suikastının sırrını cinayette kullanılan özel merminin çözebilme ihtimali üzerinde duruluyor.  O dönem özel kuvvetler ve özel harekat polislerinin kullandığı merminin izini süren başsavcılık, darbe girişimi sonrası gözaltına alınan istihbaratçı bir polisin telefonunda cinayet ile FETÖ bağlantısını net olarak ortaya koyan yazışmalara da ulaştı.

Editör: TE Bilisim