Samsun’da, FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan, örgütün “sohbet ablası” olduğu iddia edilen Sibel Başaran hakkında hazırlanan iddianamede, Şubat 2016’da sanığa gönderilen emailde örgüt elebaşı Gülen’in, “İnanın buna çok az kaldı, belki 500 rüyada Peygamber Efendimizin müjdesi var” dediği belirtildi.

“Sbl05” kullanıcı adıyla iki telefonunda örgütün şifreli haberleşme programı “ByLock” bulunan ve programa 3 bin 509 kez girdiği tespit edilen Sibel Başaran hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede Başaran’ın “silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek” suçundan 15 yıla kadar cezalandırılması isteniyor. Sanığın “ByLock”, “KakaoTalk” ve “Dingtone” programlarını kullandığının tespit edildiği anlatılan iddianamede, ByLock ve email içeriklerinden örgütte aktif görev aldığı, örgüt elebaşı Gülen ile örgütü övücü email alışverişlerinde bulunduğunun belirlendiği kaydedildi.

İHANETE ÇAĞIRAN MESAJLAR

İddianamede yer alan ve 14 Şubat 2016’da Başaran’a gönderildiği belirtilen emailin içeriği şöyle: “Dün gece ve sabahında HE’nin canı çok sıkkındı. Yarım saat ancak sürdü ders ve odasına geçti. ‘Cenabı Hakk’a yalvarsak, kale kapıları gibi sonuna kadar rahmet kapılarının açıldığını görsek… İnanın buna çok az kaldı, belki 500 rüyada Peygamber Efendimizin müjdesi var’ dedi. Abiler, hocamızın bu emrini hep beraber çoluk çocuk uygulamaya koysak, bu çağrıya cevabı sevap versek derdine bir parça ortak olmuş oluruz.” Samsun’da polis ekiplerince 30 Mart’ta FETÖ’nün “gaybubet evi” olarak adlandırılan adreste gözaltına alınan, “sohbet ablası” olduğu iddia edilen ve kapatılan Beyaz Lale Derneği’nde faaliyette bulunan Sibel Başaran, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Editör: TE Bilisim