CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, baskılara dayanamayarak Kılıçdaroğlu’nun elinde salladığı belgeleri açıkladı. Ancak fotokopi olarak medya ile paylaşılan belgelerde ne yurtdışına çıkan paralar ne de Man Adası’na ilişkin bir bilgi vardı. Tezcan’ın gösterdiği belgeler, Kılıçdaroğlu’nun “Yurtdışına para gönderildi” iddiasının iftira olduğunu ispatladı.

SORU ALMADAN TOPLANTIYI TERK ETTİ

Gerçekliği mahkeme tarafından değerlendirilecek belgelerde bulunan para transferlerinin tamamının Türkiye içerisinde gerçekleştiği görüldü.

Diğer yandan belgeleri dağıtan Tezcan’ın soru almadan, telaşla basın toplantısını terk etmesi, yalana kendilerinin de inanmadığını ortaya koydu.

KUMPAS AĞI 5 YIL ÖNCE ÖRÜLMEYE BAŞLANDI

“Casusluk” suçundan tutuklanan Amerika Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, ek ifadesine başvuruldu. Daha önce firari eski savcı Zekeriya Öz ile görüşmesi de ortaya çıkan Topuz, FETÖ’cü emniyet mensupları Yakup Saygılı, Yasin Topçu ve İbrahim Şener ile 5 yıl önce New York ve Washington savcıları, DEA finansal bölüm başkanı ve direktörler ile görüşmeye gittiklerini söyledi.

Topuz, heyetle ilk önce Washington Savcılığı’na gittiklerini, burada bölge savcısı Daniel Grooms ile görüştükten sonra 25 Eylül 2012’de DEA Genel Müdürlüğü’nde Finansal Suçlar Bölüm Başkanı Brian Mcknight, koordinatör Mark Snyder, diğer koordinatörler Margaret Williams ve Michael Barbuti ile görüştüklerini anlattı.

Daha sonra 27 Eylül’de 2012’de ise heyet olarak New York Güney Bölge Savcılığı’na gittiklerini anlatan Topuz, burada savcı Michael Ferrara ile 28 Eylül 2012’de de DEA’nın New York bürosunda finansal suçlar bürosundaki grup şefi William Callaham ile görüştüklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim