Reyhanlı’da 5 yıl önceki bombalı katliamın planlayıcısı olarak Suriye’de yakalanan ve Türkiye’ye getirilen terörist Nazik, çok ayrıntılı bilgiler verdi. Katliamın Suriye istihbaratının isteğiyle Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve El Nusra’ya karşı planlandığını belirten Nazik, olayın merkezinde Suriye’de Ebu Ali ismini kullanan Türk vatandaşı Mehmet Gezer’in bulunduğunu anlattı.

Mehmet Gezer ile Nazik’in ismini verdiği diğer 7 kişi hakkında yakalama kararı verilirken, Mehmet Gezer’in, ABD’ye Türkiye aleyhine bilgiler verdiği ortaya çıktı.

TÜRK İSTİHBARATI TESPİT ETTİ

Türk istihbarat birimleri, Karadağ’da Nisan 2016’da yakalanıp, Ekim 2016’da ABD’ye teslim edilen “uluslararası silah ve uyuşturucu kaçakçısı” Mehmet Gezer’in Türkiye aleyhine tanıklık yapacağı bilgisine ulaştı.

Edinilen istihbarat bilgileri, İstanbul Başsavcılığı aracığıyla bu yılbaşında ABD ile de bir yazıyla paylaşıldı.

Yazıda, Mehmet Gezer’in, dönemin cumhuriyet savcısı ve halen FETÖ’den tutuklu Özcan Şişman’ın kasıtlı ihmali sonucu vuku bulan bombalı saldırılardan, FETÖ/PDY mensupları yerine devletin güvenlik ve istihbarat birimlerinin sorumlu olmasını gerektirecek şekilde oluşturulan kurgu ve mizansen içinde yer aldığı anlatıldı. Yazıda, Gezer’in bu eylem ve olaylara ilişkin bulgu ve bilgileri yetkisi olmayan kurum ve kuruluşlara verdiği, New York Güney Bölgesi Mahkemesi’ndeki davada da Türkiye aleyhine tanık olarak dinleneceğine dair bilgilere ulaşıldığı endişelerine yerv erildi.

Reyhanlı iddianamesini hazırlayan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilip FETÖ suçlamasıyla yargılanan eski savcı Özcan Şişman’ın Mehmet Gezer’e neden dava açmadığı anlaşılamamıştı.

Editör: TE Bilisim