Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı FETÖ çatı iddianamesinde, HDP’nin DAEŞ’in kurgusal saldırısını bahane edip PKK’lılara yaptığı “Serhildan” çağrısıyla başlattığı Kobani iç savaş girişiminde FETÖ’nün kilit rol oynadığı belirtildi. FETÖ’cü alçakların, PKK’lılara göz yumduğunu, her türlü desteği sağladığı vurgulandı.

Emperyalizmin PKK’yı meşrulaştırmak için Ayn El Arab’a yaptırdığı sözde DAEŞ saldırısının ardından 6-7 Ekim 2014’te HDP’nin yaptığı “Serhildan” çağrısıyla başlattığı ve PKK’lı katillerin kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları ile birlikte toplam 50 sivili katlettiği Kobani iç savaş girişimindeki FETÖ-PKK işbirliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan FETÖ çatı iddianamesinde detaylarıyla yer aldı.

İddianamede kirli ittifakın yer aldığı bölümde şu ifadelere yer verildi: “Diyarbakır’da 6-7 Ekim 2014 Kobani olayları sırasında bir apartmandan dö vü lü p atılarak öldürülen Yasin Börü ‘nün naaşına ve olay yerine müdahalede emniyet kasten ihmalkar ve geç davranarak olayların bü yü mesini beklemiştir.”

SİLAHLAR FETÖ’DEN

Ayrıca FETÖ’cü İ.I. ve M.I’nın Suriye sınırında “büyük demir” olarak şifrelenen uzun namlulu silahları Gaziantep’e getirdiği, PKK’lılara teslim ettiği, PKK’lılarının da bu silahlarda 5 kişiyi şehit ettiği ortaya çıkmıştı.

Bununla birlikte Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’ndeki FETÖ’cü yapılanma olaylar öncesinde Plaka Tanıma Sistemleri’ni kapatmış, kameraları iptal etmiş PKK’lıların “Katliam” için geçiş yapmasını sağlamıştı.

Kobani iç savaş girişiminde FETÖ medyası da PKK’ya destek veren yayınlar yapmıştı.

ASKERLERİ ŞEHİT ETTİRDİLER

FETÖ ve PKK’nın işbirliği sadece Kobani iç savaş girişimiyle sınırlı değil. FETÖ’cüler, 7 Haziran’da PKK yancısı HDP’nin barajı geçmesini sağlamış, 7 Haziran’dan sonra ise PKK’nın Güneydoğu’yu adeta cehenneme çevirdiği saldırılarda kullandığı silahların depolanmasında yardımcı olmuştu. 15 Temmuz işgal girişimine giden yolda ise PKK’nın Türkiye’yi kana bulayan saldırıların tamamında FETÖ’nün parmak izine rastlanmış, hatta Güneydoğu’da operasyonları yürüten darbeci hainler Orgeneral Adem Huduti, İbrahim Yılmaz ve Salih Kırhan’ın askerleri bilerek şehit ettirdiği deşifre olmuştu.

PKK’lılar sınıra yuvalanmışlardı

FETÖ ve PKK, 248 vatandaşın şehit edildiği, Türkiye’nin varlığının ortadan kaldırılmak istendiği  15 Temmuz işgal girişiminde de birlikte hareket etti. FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini önceden PKK’ya bildirip darbecilere saldırmamasını istediği, ihanet gecesi ise 15 bin PKK’nın sınıra yuvalandığı, FETÖ’nün talimatıyla PKK’nın  Güneydoğu’yu işgal edeceği yönündeki planları gün yüzüne çıkmıştı.

Editör: TE Bilisim