AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren Fethullahçı Terör Örgütü’ne karşı yürütülen operasyonlara ilişkin gündemi sarsacak açıklamalar yaptı. Bir televizyon programına katılan Külünk, mücadelenin sulandırıldığını ve FETÖ’cülere dokunulmaması için bazı isimlerin devreye girdiğinin altını çizerek, “Gözaltına alınmış, örgütle ilişiği kesinleşmiş bir adamı serbest bırakmak kimin ne haddine… Bu örgütle ilgili gözaltına alınmış adamlarla ilgili yerel medyaya demeç vermek, kimin haddine. 17-25 Aralık’ı anlayamadınız. Galiba 15 Temmuz’u anlayabilmek için, Elazığ’daki bombaların ocağınıza düşmesi gerekiyordu. Çekin elinizi şu operasyonların üzerinden” diye konuştu.

Kriptoları görevlendirdiler

FETÖ’nün TSK’nın ardından en çok yuvalandığı kurumların başında üniversitelerin geldiğini ifade eden Külünk, Dicle, Üsküdar ve İstanbul Üniversitesi’ndeki seslendi. FETÖ ile bağlantısı olan ve halen görevine devam eden akademisyenlerin listesinin kendisinde bulunduğunu ifade eder Külünk, “Bazıları da bu işleri, kampüsteki temizliği “kriptolara” veriyor. Onlar da iki odacı, iki memur, iki alt düzey asistanı, yani masumları fişleyerek, vazifelerinden ediyor; kendileri ise yani asıl suçlu olanlar da görevlerini sürdürüyor” ifadeleri kullanıldı. Külünk, ayrıca YÖK yönetimine el konulması gerektiğini kaydetti.

“Neyi bekliyorsunuz?”

İhanetin sadece üniversite yönetimleri ve YÖK yönetimi ile kalmadığını vurgulayan Külünk, belediyeler ve il teşkilatlarının da aynı eylemlerde bulunduğunu söyleyerek, “Belediyeler ve il teşkilatları, Sayın Erdoğan’ın şehit edilmesini mi bekliyorsunuz; bu örgütle uzlaştığınızı açıklamak için… Siz, Erdoğansızlaştırılmış bir Türkiye’de bu hain, alçak terör örgütü ile yaşamanın beklentisi içinde misiniz? Eğer bunların hevesindeyseniz; bu millet size, bunun için de müsaade etmeyecek ve bunun da mücadelesini verecektir” mesajını verdi.

Editör: TE Bilisim