Kamboçya’da yarasa dışkısı toplamak için girdiği mağarada, iki kaya arasındaki dar geçitte sıkışan adam, 4 gün sonra 10 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldı. BBC’nin haberine göre, 28 yaşındaki Sum Bora, yarasa gübresi toplamak amacıyla girdiği mağarada, iki kaya arasındaki dar geçitte sıkıştı.

Ailesinin 4 gün boyunca ulaşamadığı Bora, yapılan aramalar sonunda sıkıştığı yerde bulundu. Bora, mağaranın girişindeki bu çok dar aralıktan yaklaşık 200 kişinin katıldığı, 10 saat süren uğraşlar sonucu kurtarıldı.

“Neredeyse intihar edecektim”

Aç ve susuz 4 gün geçiren Bora, tedavi altına alınırken, olay sonrası paylaştığı videoda bir yerden sonra kurtarılmaktan ümidi kestiğini ve yanında bir bıçak olsa kendisini öldürebileceğini söyledi. Bora, kendisine kurtarılma hediyesi olarak 2 bin 500 dolar (yaklaşık 14 bin lira) gönderen Başbakan Hun Sen’e de teşekkürlerini iletti.

“Guano” olarak da bilinen ve gübre olarak kullanılan yarasa dışkısı toplayıcılığı, dünyanın en yoksul ülkeleri arasındaki Kamboçya’da birçok kişinin mesleği haline geldi.

Yaşanan bu talihsiz olay, Danny Boyle’un yönetmenliğini yaptığı “127 Saat” (2010) isimli filmi akıllara getirdi.

Filmde James Franco’nun canlandırdığı genç dağcı, kayalar arasında sıkışmıştı. 5 gün boyunca bulunduğu yerden kurtulmaya çalışan dağcı, çakı ile kolunu kesmek zorunda kalmıştı.

Büyük ilgi gören film, Aron Ralston isimli dağcının başına gelen gerçek bir olaydan beyaz perdeye aktarılmıştı.

Bir Aron Ralston hikayesi daha!

ABD’nin Utah eyaletinde doğa yürüyüşüne çıkan Amos Wayne Richards, çölde düşüp bacağını kırmasının ardından dört gün yaşam mücadelesi verdi.

Richards’ın başından geçenler, beyaz perdeye 127 saat filmiyle konu olan ve aynı bölgede kolunu kayalıklara sıkıştırdıktan sonra kurtulmak için kolunu kesmek zorunda kalan Aron Ralston’ın başından geçenleri anımsattı.

Kuzey Carolina eyaletinden Utah’taki Blue John Kanyon’una gezmeye gelen 64 yaşındaki Richards, 8 Eylül tarihinde 10 metre yükseklikten aşağı düşerek bacağını kırdı ve omzu çıktı. Omzunu kendi çabasıyla yerine takmayı başaran Richards, dört gün yaşam mücadelesi verdikten sonra Canyonlands Ulusal Parkı yetkilileri tarafından bulundu.

Kurtulduktan sonra ilk olarak, Charlotte kentinde WBT televizyonuna konuşan Richards, “Omzumu yerine takmak için 3-4 dakika uğraştım. Ancak ayağa kalkmaya çalıştığımda bacağımın kırık olduğunu fark ettim” dedi.

Cep telefonu şebekesinin olmadığı kanyonda üzerinde sadece iki çikolatayla kalan Richards, arabasına ulaşmak için kayalıklarda sürünmeye başladı. Yağmur sularıyla yanındaki su şişelerini dolduran ve bu sayede gücünü toparlayan Richards, yaklaşık sekiz kilometre mesafe kat etmeyi başardı.

GPS’ini kullanarak yoluna devam eden Richards’ın bir sonraki gün kampında olmadığını gören kamp görevlileri, yaşam mücadelesi veren adamı aramaya başladı. Richars, birkaç saat sonra helikopterle arabasından birkaç kilometre uzaklıkta fark edildi ve hastaneye götürüldü.

Richars’ın başına gelenler, geçen yıl sinemaya uyarlanan Aron Ralston’ın yaşadıklarını hatırlattı. Ralston, kimseye haber vermeden aynı kanyonda gezintiye çıkmış ve bir kayaya kolunu sıkıştırmıştı. 127 saat boyunca yaşam mücadelesi veren Ralston, en sonunda hayatta kalabilmek için cep çakısıyla kolunu kesmişti.

FETÖ’ye Kamboçya darbesiGündem

Kamboçya’dan Türkiye’ye teşekkürGündem

Editör: TE Bilisim