Diyarbakır’da FETÖ soruşturması kapsamında yakalanan “Hamza” kod adlı H.D. hakkında “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” ve “resmi evrakta sahtecilik” suçlarından 27 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. H.D. etkin pişmanlık hükümleri kapsamında verdiği bilgide, polisin gerçekleştirdiği “huzur” operasyonlarının bilgisinin kendilerine önceden geldiğini ve yakalanmamak için tedbir aldıklarını belirtti. H.D’nin ifadesinden:

“Bir program üzerinden genellikle gizlenmemiz için mesajlar geliyordu. Bir güvenlik birimine yakalandığımız zaman önlem olarak kullandığımız program telefonu fabrika ayarlarına geri getiriyordu”

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ bünyesinde yaklaşık 21 yıl boyunca eğitim danışmanlığı yapan, “gaybubet evi” olarak adlandırılan hücre evlerine düzenlenen operasyonda yakalanan tutuksuz şüpheli H.D. hakkında “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” ve “resmi evrakta sahtecilik” suçlarından 27 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

H.D, iddianameye yansıyan ifadesinde, 2013’te geldiği Diyarbakır’da örgüte ait 70 öğrenci evinin olduğunu, 15 Temmuz’dan sonra bu sayının 40’a indiğini şu an ise tahmini 5 öğrenci evi, 2-3 de “gaybubet evi” bulunduğunu iddia etti.

GİZLENMEMİZ İÇİN MESAJLAR GELİYORDU

H.D, polisin yaptığı “huzur” operasyonları bilgisinin kendilerine önceden geldiğini ve yakalanmamak için tedbir aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Bir program üzerinden genellikle gizlenmemiz için mesajlar geliyordu. Bir güvenlik birimine yakalandığımız zaman önlem olarak kullandığımız program telefonu fabrika ayarlarına geri getiriyordu. Program bilgi arşivleme amaçlı da kullanılıyordu. Bu program sayesinde telefonlarında bulunan tüm bilgileri kaydedip saklayabiliyorduk. Programın içinde 11-12 şu an isimlerini hatırlamadığım, örgüt içinde yer alan kişilerin kimlik numarası yer alıyordu. Ayrıca program içerisinde yapmış oldukları örgüt toplantılarının notları da bulunuyordu. Önlem olarak il dışına seyahate gidileceği zaman telefon flaşa kopyalanıyor, varılan yerde flaştaki bilgileri tekrar telefona yükleniyordu. Genelde ‘mahrem yapı’ bu tekniği kullanıyordu.”

FETÖ şüphelisi 46 eski polis yakalandıGündem

FETÖ’nün asker yapılanmasına bir darbe dahaGündem

Editör: TE Bilisim