FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişimini püskürten akabinde üst aklın para operasyonlarıyla karşılaşan, dört bir yandan saldıran, bombalar patlatan terör örgütleriyle mücadele veren, Suriye ve Irak’ı özgürleştirmeye çalışan Türkiye, en zor gününde bile vatanın varlığını ortadan kaldırmak isteyen zındıka komitesini çileden çıkarmayı başardı. Avrupa ve Asya’yı deniz altından demiryoluyla bağlayan Marmaray’ın ardından, iki kıta arası mesafeyi deniz altından 15 dakikaya düşüren, 5.4 kilometrelik karayolundan oluşan Avrasya Tüneli de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından hizmete açıldı.

İstediğiniz kadar saldırın

Saatler öncesinden tören alanına gelip kendisini bekleyen binlerce vatan sevdalısına hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi bölmek isteyen üst akıl ve terör örgütlerine meydan okudu.  Türkiye’nin kimseye boyun eğmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, 79 milyonun vatan için gösterdiği birliğin tüm kanlı planları bozacağını kaydederek, şu sözleri sarf etti: “İstediğiniz kadar terör estirin, istediğiniz kadar alçakları bir araya getirin, bu milleti bölemeyeceksiniz. Bu milleti parçalayamayacaksınız. Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla Çerkez’iyle, Gürcü’süyle Abaza’sıyla, Roman’ıyla Boşnak’ıyla, Arnavut’uyla velhasıl 80 milyon, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. İnşallah bundan sonra da böyle olacak. Sizin şu birliğiniz var ya, bu beraberliğiniz var ya, onları çıldırtan bu. 80 milyon biz, tek milletiz. Tek bayrak…”

Geçiş ücreti 15 lira

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul trafiğini büyük ölçüde azaltacak devasa eserin fiyatını da şu sözler açıkladı: “Yılbaşına kadar diyoruz ki; buranın ücreti 15 lira olsun. Ama bu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığındaki şehitlerimize yönelik o hesaba girecek.” Diğer yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ile birlikte açılış töreninin ardından Avrasya Tüneli’ni kullanarak Anadolu yakasına geçti. Ayrıca, Yıldırım 3. Havalimanının 28 Şubat 2018 tarihinde açılacağını müjdeledi.

İlişkilerimiz bozulmayacak

Açılış törenin yapılacağı alan saatler öncesinden hınca hınç doldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ellerinde Türk Bayrağı ile kendisini bekleyen binlerce vatan severe hitap etti. Erdoğan’ın gündeminde Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a düzenlenen suikast, Türkiye’ye yönelik terör saldırıları vardı. Karlov’un ölümüyle sonuçlanan alçak saldırıyı lanetlediğini belirten Erdoğan, teröristin hedef aldığı Türkiye-Rusya ilişkilerin bozulmayacağını vurgulayarak, “Suriye başta olmak üzere, Rusya ile giderek genişleyen iş birliği alanlarımızın bu saldırıdan etkilenmeyeceği konusunda sayın Putin ile anlayış birliği içindeyiz. Rusya ile ilişkilerimizin bozulmasına, zedelenmesine asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Saldırıyı FETÖ yaptı

Erdoğan, Korlav’a suikast düzenleyen Mevlüt Altıntaş’ın FETÖ ile ilişkisinin olduğunun sinyalini vererek, “Önceki akşamki alçak gibi alçaklar tanklarla, toplarla savunmasız insanlara saldırdılar. O namussuzlar da uçakla vurmaya kalktılar, helikopterlerle vurmaya kalktılar. Ellerindeki silahlarla vurmaya kalktılar. İşte o kalleş de geldi ülkemizdeki, bir yerde Rusya’nın temsilcisi olan bir yerde bize emanet durumunda olan bir insanı, düşünün, sırtından vurdu. Sırtından vurmak kalleşlerin adetidir, alçakların adetidir. İşte bunu yaptıla” dedi.

Türkiye’yi parçalayamayacaksınız

Türkiye’nin ne üst akla, ne de eli kanlı taşeronlarına asla boyun eğmeyeceğini, 79 milyonun vatan için gösterdiği birliğin tüm kanlı planları bozacağını kaydederek, şu sözlerle meydan okudu: “İstediğiniz kadar terör estirin, istediğiniz kadar alçakları bir araya getirin, bu milleti bölemeyeceksiniz. Bu milleti parçalayamayacaksınız. Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla Çerkez’iyle, Gürcü’süyle Abaza’sıyla, Roman’ıyla Boşnak’ıyla, Arnavut’uyla velhasıl 80 milyon, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. İnşallah bundan sonra da böyle olacak. Sizin şu birliğiniz var ya, bu beraberliğiniz var ya, onları çıldırtan bu. 80 milyon biz, tek milletiz. Tek bayrak…”

Ağababalarını bulacağız

Başbakan Binali Yıldırım ise, sırasıyla Marmaray, Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri’nin açıldığını hatırlatırken, Türkiye’nin birliğini hedef alanların bedel ödeyeceğini vurgulayarak, “Biz bu eserleri, İstanbul’un, Türkiye’nin tarihine yakışır şekilde barışın, sevginin, dostluğun, kardeşliğin üzerine inşa ediyoruz. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi her zamankinden daha çok önemsiyoruz. Bu kardeşliği bozmaya çalışan hiçbir alçak örgüte geçit vermeyeceğiz. Terör örgütlerinin arkasındaki ağababalarını da bulup ortaya çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim