15 Temmuz 2016 tarihinde alçak bir gişime kalkışan terör örgütü FETÖ’cü sanıkların yargılamarı sürüyor.  Alçak örgüt FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında darbeci Semih Terzi’yi vurarak 15 Temmuz işgal girişiminin seyrini değiştiren kahraman Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin 18 FETÖ’cü sanık hakkındaki mahkumiyet kararı Ankara Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.

“AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET” VE “MÜEBBET” CEZALARI VERİLDİ

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sanıkların 5’inin iki kez, 13’ünün ise birer kez “ağırlaştırılmış müebbet” ve “müebbet” hapis cezasına çarptırıldığı dosyanın istinaf başvurusu, 21. Ceza Dairesince 5 Mart tarihinde karara bağlandı. Kararda, ilk dereceli mahkemenin verdiği hükmün usul ve esas yönünden hukuka aykırılığının bulunmadığına dikkat çekildi. Yargılama aşamasında eksiklik olmadığına ve ispat bakımından değerlendirmenin yerindeliğine işaret edilen kararda, delillerin hukuken geçerli olduğu vurgulandı ve sanıklardan bir kısmına yönelik ceza artırımına gidilmesinin yanı sıra bazılarına da takdir indirimi yapılmasının yeterli gerekçeye dayandığı ifade edildi.

DAVA 19 NİSAN 2018’DE KARARA BAĞLANMIŞTI

Bu sebeple sanık ve avukatlarının istinaf başvurularının esastan reddinin kararlaştırıldığı bildirilen kararda, Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinin mahkumiyet kararlarının yerinde olduğu ifade edildi. Gerekçeli kararla birlikte sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmedildi. Kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin dava, 19 Nisan 2018’de karara bağlanmıştı.

Editör: TE Bilisim