Türkiye-ABD hattında sıcak gelişmeler yaşanıyor. Tehdit, şantaj ve devletlerarası “uyarı” mektubunu kamuoyuna sızdırma gibi yöntemlerle Ankara’yı yıldırmaya çalışan Amerikan yönetimine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yanıt verdi. Çavuşoğlu, ABD’nin Türkiye’ye yönelik olumsuz adımlar atması durumunda, Türkiye’nin de atacağı adımlar olduğunu söyledi. Söz konusu gelişme Yunanistan resmî haber ajansı tarafından anında çevrilirken, ülkenin önde gelen gazeteleri de konuyu derhal manşetlerine taşıdı.

Geri adım gelir zannediyorlar!

Çavuşoğlu’nun açıklamalarını veren Yunan kanadının üzerinde durduğu konu ise “bu açıklamaların ardından Türk lirası dolar karşısında son iki haftanın en düşük seviyesine indi” detayı oldu. Türk ekonomisinin kırılgan yapı içerdiği imajını üretmeye çalışan Yunan basını, ABD’nin yaptırım adı altındaki modern şantaj ve oldubitti politikalarının Türkiye’yi S-400 almaktan vazgeçireceğine inanmaya devam ediyor. Bununla birlikte Ankara’nın Doğu Akdeniz’deki oldubittilere karşı koyması, bu alandaki kararlılığını defalarca dile getirmesi Yunan basınında yine “seçim öncesi blöf yapıyorlar” savına indirgendi. Bu gelişmelere bakılırsa Yunan medyasının Türkiye’deki dinamiklerin gidişatını okuyamama alışkanlığı uzun yıllar devam edecek gibi görünüyor.

FETÖ ve PKK geleneği sürüyor

Öte yandan 2 yabancı gazetecinin 5 yıla kadar hapsinin istenmesi gelişmesi de başta Yunanistan olmak üzere İngiltere ve Fransa’nın önde gelen haber sitelerinde paylaşıldı. Cezaevine giren FETÖ ve PKK bağlantılı akademisyenleri daha önce masum gösteren Avrupa medyası, “Gazeteci cehennemi Türkiye” sloganını yine gündeme getirdi. İktidarla aynı fikirde olmayan herkesin bir şekilde cezaevine atıldığı propagandası yapılırken, söz konusu gazetecilerin “Türk mezaliminden kurtarılması gerekliliği” dile getirildi.

Editör: TE Bilisim