Bir televizyon programına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem Alman Focus hem de bir medya kuruluşuna verdiği mülakatlarda yaptığı “Tutuklanabilirim” söylemlerini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun oyun oynadığını, olmayan meseleler üzerinden hesaplara girdiğini ifade eden Bozdağ, “Bu tamamen CHP’nin uydurduğu, CHP’nin değirmenine su taşıma hedefi güden, hükümeti ve AK Parti’yi haksız bir konuma itmeyi hedefleyen uydurma bir tartışmadır. Tartışmanın kaynağı da bizzat CHP’dir. Olmayan bir şey üzerinden varmış gibi bir algı yaratma gayreti ortaya çıkıyor. Bu tartışmalar nereden çıkıyor? Esasında CHP milletvekilinin tutuklanması nedeniyle ortaya atılan tartışmalar üzerinden geliyor. Sayın Kılıçdaroğlu’nun, ‘Beni tutuklayacaklar’ diye tartışmayı başka yere çekmek yerine orada ortaya çıkan soruları net cevaplandırması lazım” dedi.

Kılıçdaroğlu’na yeni sorular

Mahir Ünal’ın sorduğu soruların hala yanıtsız olduğunu hatırlatan Bakan Bozdağ, CHP liderinin 17 Mayıs’ta FETÖ’nün medya organına yaptığı ziyareti gündeme getirerek, şu soruları yöneltti: “Görüntüleri ne zaman, nerede seyrettiniz? Kim vardı yanınızda? Size kim getirdi bu görüntüleri? Siz bu görüşmeyi yaptığınızda, görüşme sırasında MİT tırlarına ilişkin bir döküman aldınız mı? Size ona dair video görüntüleri verildi mi, verilmedi? “Sayın Cumhurbaşkanıyla ilgili, ‘yargılanacak’ diyor, uluslararası mahkemelerde, bundan kaçış yok anlamında ifadelerde bulunuyor. Bunu neye dayanarak söylüyor, bu hangi kaynaktan elde edilmiş bilgi?”

Erken seçim yok

Bozdağ, erken seçim ihtimaline de kapıyı kapattı. Tartışmaların yersiz olduğunu dile getiren Bakan Bozdağ, “Erken seçim olmayacaktır. Her sene bir seçim halkı da yoruyor, ülke ekonomisine de ciddi zararlar veriyor. Herkes 2019’a göre hesabını yapsın” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim