MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki Grup Toplantısı’nda FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin önemli tespitler yaparken, ABD’ye çağrıda bulundu. FETÖ’nün emriyle harekete geçen ve sivilleri katleden cuntacıların, Türkiye’ye saldıran terör örgütlerine yardım etme ihtimaline dikkat çeken Bahçeli, “Görev sahaları dikkate alındığında, 20 Temmuz 2015’ten beri teröre karşı verilen mücadele bu hainler tarafından sabote edilmiş ya da ağırdan alınmış mıdır? Şehit haberlerinin sel gibi gelmesiyle darbe ortamının toplumsal alt yapısı kurulmak mı istenmiştir?” dedi.

ABD’ye çağrı

Darbe girişiminin terörist elebaşı Fethullah Gülen tarafından tertiplendiğini ve ABD’nin bu cuntacıyı Türkiye’ye iade etmesi gerektiğini belirten Bahçeli, “ABD, bu terör örgütünün elebaşını Türkiye’ye derhal teslim etmelidir. Ve sözümüz söz olsun, biz de siyasetteki uzantılarıyla, içimizi dışımızı saran kanser hücreleriyle sonuna kadar hesaplaşacak, son raddeye kadar yaptıklarını yanlarına bırakmayacağız” diye konuştu.

İdam cezasına verilmeli

240 vatan kahramanını vahşice katleden darbecilere ilişkin kamuoyunda yükselen “idam” taleplerini değerlendiren Bahçeli, “Biz de bu cezanın verilmesine sıcak bakar, gereğini de gönül huzuruyla yaparız. MHP; savaş, yakın savaş, darbe ve terör tehdidi kapsamında idam cezasını ele almaya hazırdır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim