İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden Bayram Ali Öztürk Hoca, 3 Eylül 2006 tarihinde İsmailağa Camii’nde kıldığı sabah namazının ardından -iddialara göre- Mustafa Erdal isimli bir şahıs tarafından şehit edilmişti. Cinayetin ardından 13 yıl geride kalırken katil zanlısı Erdal’ın kim ya da kimler tarafından yönlendirildiği ortaya çıkarılamadı.

Biraz eşeleyince altından FETÖ çıkıyor

Buna karşın olaya derinlemesine bir mercek tutulduğunda tüm okların FETÖ’yü işaret ettiği açıkça görülüyor. Sosyal medya platformu Twitter’daki FETÖ gerçekleri (@fetoGercekleri) isimli hesapta da cinayet ile FETÖ arasındaki bağlantıları irdeleyen dikkat çekici bir dizi paylaşıma yer verildi. İşte “Bayram Ali Öztürk cinayetinde FETÖ parmağı” başlıklı o yazıdan satır başları:

Dinler arası diyalog safsatasına karşı çıkmıştı

“Şehit Bayram Ali Öztürk Hoca, FETÖ elebaşı Gülen’in bizzat Papa II. Jean Paul ile görüşmesinden sonra devraldığı ‘Dinler arası diyalog’ projesine şiddetle karşı çıkan isimlerin başında geliyordu. Öztürk, konuyla ilgili olarak FETÖ’cüleri çıldırtan şu sözleri sarf etmişti: ‘Dinler arası diyalog vesaire konuşuluyor. Bana bak, benimle dalga geçme. Canım yanmış zaten, benimle dalga geçme. Önce tarihte haksız yere döktüğün kanların hesabını ver, ondan sonra gel benimle konuş… Bayram Ali Öztürk cinayetinde, FETÖ hemen yüzünü gösterdi. FETÖ, ilk olarak katil zanlısı Mustafa Erdal’ı ‘meczup’ ilan etti. Erdal’ın konuşma kayıtları bile çıkarılmadı, olay öncesinde kimlerle görüştüğü üzerine hiç gidilmedi.

Cinayeti inceleyen savcı tutuklandı

Cinayet soruşturması; ilk olarak 2011/431 sayılı dosya numarasıyla Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan’a devredildi. Cinayetin üzerini kapatan Süleyman Pehlivan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’den tutuklandı…” Bayram Ali Öztürk cinayetinin baş şüphelisi FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, o dönem örgüte ait Zaman Gazetesi’nde şehit Bayram Ali Hoca için taziye mesajı yayınlatarak örgütün kanlı yüzünü gizlemeye çalışmıştı.”

Kansız delil kararttı

Cinayeti inceleyen Süleyman Pehlivan’ın Yargıtay’a sızmasının ardından dosyaya el atan savcı Cihan Kansız da cinayete ilişkin tüm bilgileri hasır altı eden kişi olarak öne çıkıyor. FETÖ üyesi Kansız halen firari, aynı zamanda ByLock kullanıcısı. Bayram Ali Öztürk cinayetini örtbas etmekle görevli son kişi de Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Salim Duran’dı. Duran 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ üyesi olması sebebiyle tutuklandı ve ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanıyor

Editör: TE Bilisim