Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Gazi Meclis’te 15 Temmuz şehitleri ve gazilerine hakaret eden Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın sözlerine tepki gösterdi. Destici, Cihangir İslam’ın sözlerinin hainlik olduğunu belirterek, hem milletten hem 15 Temmuz şehitlerinin ailelerinden özür dilemesi gerektiğini ifade etti.

Destici, Saadet Parti’li Cihangir İslam’ın önceki gün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı ve gerginliğe neden olan konuşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Cihangir İslam’ın açıklamalarının hem şahsı hem de partisi adına büyük bir talihsizlik olduğunu belirten Destici, “15 Temmuz darbe girişimcileriyle darbeye karşı vatanını, milletini, milletin birliğini savunan ve bu hususta canını feda eden şehitlerimizi aynı kefeye koymak şayet gaflet değilse hainliktir.” dedi.

“ALKIŞLAYANLAR AYNI ÇİRKİNLİĞE ORTAK OLMUŞTUR”

Cihangir İslam’ın konuşmasını alkışlayan parti gruplarının, aynı çirkinliğie ve hadsizliğe ortak olduğunu belirten Destici, “Muhalefet bu değildir. Muhalefet, yanlışları düzgün bir üslupla doğruyu bulma adına dile getirmektir. Bu, çirkin muhalefetin çok çirkin bir örneği olmuştur. Bunu kınıyor ve ayıplıyorum. İnşallah bir daha tekrarı yaşanmaz. Cihangir İslam’ın hem milletten hem 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine bir özür borcu olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Saadet Parti’li Cihangir İslam, dün Meclis’te yaptığı konuşmada, “Ocaklar sönsün diyor insanlar. Soyları kurusun diyor. Allah belalarını versin diyorlar” bedduasıyla 15 Temmuz’da 251 kişiyi katleden FETÖ’nün Pensilvanya’da saklanan teröristbaşı Gülen’in alçaklığını tekrarlamıştı.

Cihangir’in ihanet dolu sözleri bununla da sınırlı kalmadı. Saadet Parti’li Cihangir, Meclis kürsüsünden sarf ettiği “15 Temmuz’da iki batıl çatıştı” şeklinde başlayan sözleri ile FETÖ’cü hainlerle 15 Temmuz şehit ve gazilerini aynı kefeye koydu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın TBMM’de şehit ve gazilere hakaret etmesinin ardından harekete geçen 15 Temmuz Derneği, suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Cihangir İslam hakkında, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kurum ve organlarını aşağılama”, “suçu ve suçluyu övme” suçlarından soruşturma başlatıldı.

15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik: Bu ifade hezeyan kusmasıdırTürkiye Saadet Partili İslam’a MHP’den çok sert tepki: FETÖ’ye hizmettirTürkiye Şehit yakını ve gaziler SP’li Cihangir İslam hakkında suç duyurusunda bulunduTürkiye

Editör: TE Bilisim