MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen, 249 vatan evladının şehit olduğu hain işgal girişimine yönelik yaptığı açıklamada, “15 Temmuz’da korkusuzca direnmiş, darbecilere ‘tamam’ dememiş bir komuta heyeti üzerinde kuşku uyandırmak, ipe sapa gelmez yorumlarla dedikodu yapmak bize göre utanmazlıktır.” dedi.

“Verin hain Gülen’i alın telefonunuzu”

17/25 Aralık-15 Temmuz işgal girişimi ile bağlantısı ortaya çıkan ve gözaltına alınan ABD İstanbul Konsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un telefonunu isteyen Amerika’ya sitem eden Bahçeli, “Madem telefon bu kadar değerlidir, o zaman verin hain Gülen’i alın telefonunuzu, üstelik tepe tepe kullanın. Sabahlara kadar DAEŞ’ten FETÖ’ye, PKK’dan YPG’ye kadar önünüze gelen terör örgütleriyle konuşun, anlaşın, uzlaşın, özlem giderin.” ifadelerini kullandı.

“Haşdi Şabi Kerkük’te güvenliği üstlenmemelidir”

Kerkük özelinde yeni bir tasarım için harekete geçildiğine dikkat çeken Bahçeli, Peşmergenin Kerkük’ten çekilmesiyle geçiş döneminin başladığını, bu dönemde güvenliği Haşdi Şabi’nin üstlenmemesi gerektiğini belirtti.

Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti:

“Kerük’ün siyasi statüsünün belirlenmesi için diyalog süreci başlatılmalı. Irak Türkmenlerinin bu masada olması zarurettir. 2003 yılından sonra Kerkük’e dışarıdan getirilenlerin ve Kerkük’ten çıkarılanların evlerine dönmesi şarttır. Kerkük hiçbir vilayete bağlı olmayan özel statüye kavuşmalı. Türkmenlerin dışlandığı Kerkük, gerçeklerinden ve geçmişinden uzaklaştırılmış demektir… Kerkük ve diğer Türkmen yurtlarının tasfiye operasyonları kesilmeli.”

Editör: TE Bilisim