İbrahim Seçkin Talaş/Ankara

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik FETÖ/PDY mensuplarınca kurulan kumpas soruşturmasında ismi geçen Ahmet Sait Yayla’nın devlet dairelerinde FETÖ yapılanmasının ifşasına ilişkin mail yoluyla makale gönderen e-posta adresleri ve sahiplerini şüpheli sıfatıyla takibe aldırdığı anlaşıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı, dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast düzenleneceği ihbarı üzerine başlatılan kozmik oda kumpası sırasında Erkan Yılmaz Büyükköprü üzerinde el konulan notlardan yola çıkılarak FETÖ/PDY mensuplarının mail yoluyla gelen makale üzerine 2 mail adresini ve sahiplerini takibe aldıkları iddianamede yer aldı.

İddianamede şu tespitlere yer verildi:

“Teknik takibi yapılan İlhami Topçu isimli şahsın [email protected] adresine, Y. K isimli şahsın yanında H.Ö isimli şahsın [email protected] adresinden ‘sistem stratejik kurumlarını hedefleyen cemaatin örgütlenmesi hemen hemen tamamlanma aşamasına gelmiş bulunuyor. Özellikle Milli Eğitim ve içişleri bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, yargı, Ordu, Diyanet İşleri Başkanlığı, YÖK, MİT gibi kurumlar ön plana çıktı. Cemaat bunların çok önemli kısmında örgütlenmesini tamamladı. Cemaatin kuvvetleri, toplum üzerinde tam bir korku psikolojisi oluşturuyor. Cemaatin kuvvetlerini etkisizleştirmenin yolu mücadeledir’ şeklinde açıklamaların yer aldığı e-postanın gelmesi üzerine aynı gün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinden “terör örgütünün devamlı faaliyet halinde olduğu ve propaganda yaptığı hususunda hiçbir kuşku yoktur” şeklinde gerekçe ile dinleme kararı verildiği anlaşılmaktadır” denildi.

Bülent Arınç’ a suikast ihbarıyla başlayan kamuoyunda olarak bilinen ‘kozmik oda’ kumpası sırasında el konulan notlar yoluyla ulaşılan bu bilgilerin hiçbirisinin başlangıç sebebini yansıtmadığı halde bu 2 mail adresi ve sahipleri dosya kapsamında şüpheli olarak takibe alındıkları iddianamede yer buldu.

‘DEVLETİN KALBİ’ NE BİR YALANLA GİRDİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede devlet sırrı niteliğindeki belgelerin soruşturma savcısı tarafından ifade işlemleri sırasında şüphelilere sorulmasının tutanaklara geçtiği, FETÖ/PDY mensuplarının görevleri olmadığı halde o gün ‘devletin kalbi’ niteliğindeki odalarında arama yaptırdığının belirlendiği yer alıyor.

Hakkında “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk yoluyla temin etme”, “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” , “kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetme”, “özel hayatın gizliliği ihlal” suçlarından yargılanacak.

Editör: TE Bilisim