Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Adalet Şurası”nda Türkiye’nin adalet konusundaki gelişmişliği ile batının iki yüzlülüğü arasında önemli kıyaslamalarda bulundu. FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişimini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, o ihanet gecesinde bile adaletten milim şaşılmadığının altını çizerek, “15 Temmuz gibi tarihimizin en alçak darbe girişimi sırasında karşımızdakiler, gözlerini kırpmadan uçaklarıyla helikopterleriyle tanklarıyla toplarıyla tüfekleriyle milletimizi şehit ederken, devletimizi ele geçirmeye çalışırken dahi adaletten ayrılmamış bir milletiz, bir ülkeyiz. Darbe girişimi gibi dünyanın en kuralsız en vahşi saldırısını dahi hukuk devleti ilkelerinden ayrılmadan bastırabilecek dünyada başka bir ülke başka bir millet tanımıyorum” dedi.

“Bunlarda adalet yok”

Türkiye’deki adalet mekanizması ile Batı’nınkinin mukayese bile edilemeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarraf kumpası ve FETO’nun iadesi meselelerine atıfta bulanarak, şu tespitleri yaptı: “İşte en son ABD, Rıza Sarraf meselesini gördük, gördünüz. Bunun hukukla bir alakası var mı? Tamamıyla siyasi bir kararı çok açık net alabiliyorlar. Ülkemden sene 99, kaçıp giden o malum teröristi Amerika’da besleyen kişiler, ‘ver bunu bize’ dediğimizde, bunu bize veriyor mu? Vermiyor. İşte şu anda yargı makamlarımız, bu kişiyle ilgili kararlarını veriyor, bütün dosyaları gönderiyoruz, 4 bin 500 koli bunlara gönderildi. Hukuka, kanuna zerre kadar saygıları yok. Kendilerinde verdikleri siyasi kararlarla kalkıp Türkiye’ye meydan okumaya yöneliyorlar. Beni bu noktada farklı görün, ben bunların bu tür kararlarına kesinlikle saygı duymuyorum ve bunlara da inanmıyorum.”

Mağduriyetler gideriliyor

Erdoğan, ayrıca FETÖ’nün masum insanları karalayarak, davaları sulandırma kumpası olan Mor Beyin’e de değindi. FETÖ’nün kendi kadrolarının açığa çıkmaması için bu tip bir alçaklık yaptığını anlatan Cumhurbaşkanı, “Farklı uygulamaların arkasına gizledikleri kodlarla bu insanları ByLock’un sitesine yönlendirmişlerdir. Amaçları eldeki deliller üzerinde soru işaretleri oluşturarak, mücadeleyi sulandırmaktır.

Kurumlarımızın dikkati ve çalışması sayesinde bu oyun da bozulmuştur. Bu konuda ortaya çıkan mağduriyetler süratle telafi edilmektedir”

Editör: TE Bilisim