Japon Dışişleri Taro Kono, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaptı.

3 yıl önce Suriye’de terör örgütü El-Kaide tarafından rehin alınan Japon gazeteci Jumpei Yasuda’nın serbest bırakılmasında Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Türk hükümetinin büyük katkılarının olduğunu belirten Kono, “Bugün burada yeniden bir araya gelişimizi fırsat bilerek şükranlarımızı sunmak istiyorum.” dedi.

 “TÜRKİYE JAPONYA İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ”

Türkiye’nin Ortadoğu’daki stratejik önemine dikkati çeken Koro, “Japonya’nın Ortadoğu ile daha derinlemesine alakadar olması bakımından Ortadoğu bölgesinde büyük rol üstlenen Türkiye, Japonya için son derece önemli bir ortaktır.” ifadelerini kullandı.

“İŞ BİRLİĞİNİ İLERLETMEK İSTİYORUM”

Kono, Türkiye’nin Japonya için önemli bir stratejik ortak olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelecek yıl Japonya’nın Osaka kentinde düzenlenecek G-20 Zirvesi’ne katılımlarını arzu ettiklerini dile getirerek, “Bununla birlikte Japonya ve Türkiye arasındaki iyi ilişkileri daha da güçlendirmenin bizim vazifemiz olduğu düşüncesindeyiz. Onun için siyaset, ekonomi, kültür, afet alanlarında iki ülke arasındaki iş birliğini ilerletmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Mevkidaşı Çavuşoğlu ile Suriye’nin durumu başta olmak üzere, Ortadoğu üzerine yoğun bir görüşme yapmak istediklerini dile getiren Kono, Çavuşoğlu’na Kore Yarımadası başta olmak üzere, Japonya’nın yarımadadaki duruma yönelik tutumunu açık ve ayrıntılı bir şekilde açıklayacağını kaydetti.

Çavuşoğlu: FETÖ ve PKK Japonya’da faaliyetlerini sürdürüyorlarDünya

Editör: TE Bilisim