Kosova’nın güneyindeki Mamuşa’da, 15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişimine tepki göstermek amacıyla “Milli irade için demokrasi yürüyüşü” düzenlendi. Kosova’daki tek Türk belediyesi Mamuşa’da gerçekleştirilen “Milli irade için demokrasi yürüyüşü”ne halk yoğun ilgi gösterdi. FETÖ’nün darbe girişimine tepki için Mamuşa Belediyesinden Çanakkale Şehitler Anıtı Parkı’na yürüyen kalabalığa, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı ve 24. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ve Kosova Türk Temsil Heyet Başkan Yardımcısı Muhabere Albay Cem Şen’in yanı sıra Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de eşlik etti.

“Güçlü Türkiye ile daha güçlü Mamuşa, daha güçlü Kosova”

Düzce Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde gerçekleşen yürüyüşün ardından Türkiye, Kosova milli marşları ve Kur’an-ı Kerim konuşmalar yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, darbe teşebbüsünde bulunanları şiddetle kınadıklarını ifade etti. Türkiye ne kadar güçlü olursa Kosova ve Balkanlar’da da istikrarın o seviyede yüksek olduğuna dikkat çeken Başkan Bütüç; “Güçlü Türkiye ile daha güçlü Mamuşa, daha güçlü Kosova, daha güçlü Balkanlar olacağına inanıyoruz. Biz Türkiye ile gurur duyuyoruz. İnanıyoruz ki daha güçlü bir Türkiye olacaktır, ana ülkemizin gücü zaten ortadadır” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ise yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetlerine sızan Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin, meclisi bombaladığını, sokaklarda masum sivillerin tanklarla, uçaklarla, helikopterlerle kısacası her türlü askeri silahla katledildiğini, ancak bu hain darbe girişiminin Türk Milletinin dünyada örneği az bulunur şekilde gösterdiği büyük tarihi dayanışma ve cesur tavrı sayesinde çökertildiğini belirtti.

Büyükelçi Kılıç: Dualarınız bize güç verdi

Büyükelçi Kılıç konuşmasının devamında, “Bizler o gece Kosova’daki tüm dostlarımızın ve tabii siz değerli Mamuşalı kardeşlerimizin bizimle, halkımızla, Türk demokrasisiyle büyük bir dayanışma içinde olduğunuzu yakından hissettik. Mesajlarınız ve dualarınız bize güç verdi. Bu vesileyle ben , Türk demokrasisine, demokratik yollarla seçilmiş kurumlarımıza ver anayasal düzenimize göstermiş olduğunuz destek ve Türk halkıyla sergilediğiniz dayanışma için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. O gece devletin ve milletin bekasına yönelik hain saldırıya hayatı pahasına karşı koyan ve büyük bir demokrasi mücadelesi vererek şehit düşen tüm demokrasi şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum” dedi. Büyükelçi Kıvılcım Kılıç, bugünkü demokrasi mitinginin 15 Temmuz gecesi eşsiz bir demokrasi mücadelesi veren halka daha da büyük bir güç verdiğine inandığını vurguladı.

Editör: TE Bilisim