Başbakan Binali Yıldırım, Meclis’teki grup toplantısında partililerle buluştu. Başbakan, FETÖ ve PKK’nın merkez üssüne dönüşen Avrupa Birliği ve millet yerine terör şebekesinin sözcülüğünü üstlenen CHP’yi yaylım ateşinde tuttu. Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı’nı da değerlendirdi.

Bize ayar veremezsiniz

FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişimine sessiz kalıp, 246 kişinin katledilmesini, Meclis ve Beştepe’nin bombalanmasını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişiminde bulunulmasını destekleyecek şekilde hareketlerde bulunan Avrupa’nın Türkiye’ye ayar veremeyeceğini belirten Başbakan, “Eğer demokrasi ve özgürlüklere inanıyorsanız bir milletin topyekün verdiği bu destansı mücadeleyi ancak ve ancak ayakta alkışlarsınız. Çoluk çocuk demeden bir milletin üzerine ağır silahlarla ateş açanları, Meclisi bombalayanları açıkça lanetlersiniz. Bu tavrı güçlü bir şekilde ortaya koyamıyorsanız kusura bakmayın sizin samimiyetinizi sorgularız. PKK’ya, FETÖ’ye kucak açanlar, terörist başının posterlerini duvarlarında asanlar Türkiye’ye ayar vermeye çalışamazlar” diye konuştu.

Kararınızı verin

Yıldırım, teröristlerin saklanma diyarı olan Avrupa’nın tarafını seçmesi gerektiğini vurgularken, Türkiye’nin sadece milletin talebine göre hareket edeceğini vurgulayarak, “AB önce şu teröristlerin ağzından konuşmayı bıraksın. Önce terör grupları ve onların siyasi uzantılarına destek olmaktan vazgeçsin. Tercihini yapsın, Türkiye ile mi yola yürüyecek, yoksa Türkiye’nin düşmanlarıyla mı el ele, kol kola hareket edecek. Önce AB buna bir karar versin, sonra Türkiye’ye ayar vermeye çalışsın. Bu ülke, ne Avrupa ne bir başka millet, hiçbir ülkeden talimat almaz, hiçbir ülkenin yönlendirmesiyle hareket etmez. Bizim talimat alacağımız tek kaynağımız aziz milletimizdir” dedi.

Millete engel olmayın

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ve PKK sözcülüğüne savunup, batı medyasına Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkiye karşı demeçlerde bulunmasını değerlendiren Başbakan, CHP’nin kasetçi başkanının millete karşı durduğunu dile getirerek, “Hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem de hükümetimizle ilgili bu iddiaları delillendirdiğini de bugüne kadar görmedik. Asılsız iddia nasıl ispat olacak? Şimdi ‘rejimi değiştirecekler’ diyor. Cumhuriyeti tartışan kimse yok. Olsa da önce karşısına çıkan AK Parti olur bunu da bil. Biz rejimi değil, anayasayı değiştirmek istiyoruz, vesayet anayasasını değiştirmek istiyoruz. Bırakın da buna millet karar versin. Milletin kararına engel olmayın, ipotek koymayın. Olmak isteseniz de olamazsınız. Millete karşı konulmaz, millete tabi olunur, tabi Sayın Kılıçdaroğlu” ifadelerini kullardı.

MHP ile anlaştık

Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun başkanlık aleyhine “Türkiye bölünecek” gibi dayanaksız iftiralarına, terör ile ittifakına rağmen yine de millete verilen sözü tutma çağrısı yaptı. CHP’nin istemezük tavrından vazgeçip, yeni anayasa konusunda çaba sarf etmesi gerektiğini ifade eden Binali Yıldırım, “Biz kapıyı hiç kapalı tutmadık, bizim kapımız da açık. Hâlâ vaktin var, tren kalkmadan binebilirsin. Gelin hep beraber yapalım, Yenikapı ruhunu yaşatalım ve vesayet kalıntısı bu anayasayı birlikte değiştirelim. İnşallah MHP ile birlikte bu değişiklikleri Meclisimizin, Yüce Meclisimiz’in takdirine sunacağız. Oturup meseleyi müzakere ederiz, bütün yollarıyla değerlendiririz, gelin konuşalım. Kafanıza yatmıyorsa yine ‘hayır’. Daha konuşmaya başlamadan ‘istemezuk’ demenin demokraside yeri yok. Biz bu yolda yürümeye kararlıyız ve çalışmalarımızı son noktaya getirdik”

Suriye ve Irak bölünmeyecek

Başbakan Yıldırım, 24 Ağustos’tan bu yana başarı ile devam eden Fırat Kalkanı Harekatı’nı da değerlendirdi. Yıldırım, Türk Ordusu’nun Halep’in kalbi olan El-Bab’a doğru uzandığını aktarırken, PKK ve DAEŞ’li teröristlerin tamamının temizleneceğini söyleyerek, “Suriye’de birliklerimizle ÖSO, El Bab’a doğru ilerliyor. El Bab’ın 2 kilometre yakınına kadar gelmiş bulunuyoruz. Burayı da DAEŞ unsurlarından kısa sürede temizlemiş olacağız. PYD- YPG- PKK terör örgütlerine karşı da operasyonlarımız amansız şekilde devam ediyor. Irak ve Suriye’de demografik yapının değiştirilmesine asla rıza gösteremeyiz” dedi.

Editör: TE Bilisim