Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Kandil’e operasyon için “Her an, her şey olabilir” dedi. Bozdağ, CHP ile HDP’nin ortak kampanya yürütmesi için “Hepimiz biliyoruz ki karenin dışında da olsa HDP, Millet İttifakı’nın doğrudan müttefikidir” ifadesini kullandı.

“MİLLET DEĞİL, NEFRET İTTİFAKI”

Bozdağ, Millet İttifakı için “Çok net söylüyorum; burası bir nefret, kin, husumet ittifakıdır, millet ittifakı değil” açıklamasında bulundu. FETÖ’nün usulüne göre istenmediği iddiaları için Bekir Bozdağ, “Her şey usûle uygun olduğu için CHP heyeti, buradan bir eksiklik çıkaramaz, imkanı yok. Geldiler, 5 saatten fazla inceleme yaptılar ve orada evrakları tek tek gördüler. Vicdanlı, hakkaniyet sahibi olarak, ‘Adalet Bakanlığı işi usulüne uygun yapmış‘ bile diyemediler” şeklinde konuştu.

“PENSİLVANYA’DAN MI ARADILAR?”

FETÖ teröristbaşının Türkiye’ye getirilip yargının önüne çıkarılması konusunda kararlı olduklarını belirten Bozdağ, “Sayın İnce, sizi arayan Amerikalı kim, adı ne, unvanı ne, hangi şehirden aradı? Pensilvanya’dan mı Washington’dan mı New York’tan mı aradı?” diye sordu.

KANDİL’DE ‘HER ŞEY’ OLABİLİR

Türkiye’nin terör ile mücadelesinde savunmadan çıkarak taarruz politikasına geçtiğini anlatan Bozdağ, “Şu anda Irak’ın kuzeyinde devam eden operasyonlar var. Bunları uluslararası hukuka uygun yapıyoruz. Bu operasyon devam ediyor, devam edecektir. Her an her şey bölgede olabilir” dedi.

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim