1915 olaylarını sözde Ermeni soykırımı şeklinde tanıyarak skandala imza atan Almanya, FETÖ’cü darbecilerin tasfiye edilmesi ve OHAl’e yönelik kaygılarını ileterek haddini aşmış ve 15 Temmuz darbe girişimine direnen vatanperverlerin tepkisini çekmişti. Avrupa’nın sözde özgürlükçü ülkesi Almanya, şimdide FETÖ’cü darbe girişimine karşı gurbetçi Türkler’in protesto haklarını elinden almanın peşine düştü.

Ülkeden gidin

DW Türkçe’nin aktardığı habere göre; Haber portalı Spiegel’e konuşan Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) Genel Sekreteri AndreasScheuer, Türkiye’deki iç politik sorunların Almanya’ya taşınamayacağını söyleyerek, “Türk iç politikasına angaje olmak isteyenler, elbette bu ülkeyi terk edebilir ve Türkiye’ye geri dönebilirler” diye konuştu. Scheuer, şiddetin Almanya’ya taşındığını iddia ederek, “Toplanma ve gösteri düzenleme özgürlüğü, Türkiye’deki iç sorunların ve şiddetin Almanya’ya taşınması değildir” dedi.

Gösteriler yasaklanmalı

Hıristiyan Demokrat Birlik’in iç politika uzmanı Wolfgang Bosbachise fırsattan istifade ederek, gösteri yasağının gündeme gelebileceğini ifade etti. Bosbach, yasağın ele alınması gerektiğini ifade ederek, “Gösteri yasağının önündeki engeller bilindiği gibi oldukça yüksek. Ancak ilgili makamlar, planlanan gösteride cezai ya da şiddet eylemleri meydana gelebileceğine ilişkin somut bilgilere sahipse, gösterinin yasaklanmasına ilişkin bir başvuru ciddiyetle incelenmelidir” şeklinde konuştu. Bosbach, ayrıca Başkomutan Erdoğan taraftarları ile Erdoğan karşıtlarının karşı karşıya gelebileceğini ve şiddetin Almanya sokaklarına taşınabileceğini iddia ederek, akıl tutulması yaşattı.

Türkler bölünebilir

Sosyal Demokrat Parti sözcüsü BurkhardLischka da yasağın yasal açıdan zor olduğuna işaret etti. Gösterinin barışçıl şekilde düzenlenmesinin garanti edilmesi gerektiğini vurgulayan Lischka, böyle bir gösterinin Almanya’daki Türkler arasındaki bölünmeyi daha da derinleştirmesinden endişe ettiğini dile getirdi.

Cuntacıları koruyabilirler

Diğer yandan, Almanya Federal Meclis’inde kabul edilen sözde Ermeni soykırım tasarısını sunan Yeşiller Partisi Eş Genel Başkanı Cem Özdemir, FETÖ’cü teröristlerin Almanya’ya ilticası için yasal hazırlıklar yapılmasını talep etmişti. Almanya’nın kaçak durumundaki FETÖ’cü cuntaya yönelik tavrı şimdiden merak konusu oldu.

Editör: TE Bilisim