14 Ocak 2011 tarihinde diktatör Zeynel Abidin Bin Ali’yi Yasemin Devrimi ile yıkan Tunus halkının, seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed MunsifMerzuki, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Batılı ülkelerinin akıl almaz tepkileri ve  İslam ülkelerinin durumunu değerlendirdi.

Tavırları oldukça ilginç

Merzuki, Türkiye’nin İstiklal mücadelesinin Batı da büyük hazımsızlığa neden olduğunun tespitini yaptı. Batının FETÖ’cü teröristleri desteklediğinin tespitini yapan Merzuki, “Batılı ülkelerin Türkiye’deki başarısız darbeye karşı aldıkları tavır ilginçtir. Gecikmiş, utangaç, hatta utandıracak derecede kınamalar yapıldı. Bunun tek açıklaması şudur: Darbenin başarısı onları üzmeyecekti. Bilakis darbenin başarısızlığı onları üzmüştür” diye konuştu.

Sözlerini duvara çalalım

Mısır’daki Sisi diktası ile 600 bin kişinin katili Esed rejimini meşru gören ve ilişkilerini söz eden Batı dünyasının insan haklarından söz edemeyeceğini vurgulayan Merzuki, “Mısır’daki darbenin ardından Kahire’deki Rabia ve Nahda meydanlarında suçsuz insanları öldürmeye ve insan hakları ihlallerine karşı uygulanan çifte standart ve Makyavelist siyaset, büyük devletlerin inandırıcılığını kaybetmesine neden olmuştur. Bu konuda Kahire canisi ve hele ki Şam kasabıyla ilişkide olan devletlerden insan hakları ve özgürlüklerine dair gelen tüm sözleri duvara çalmamız gerekir” şeklinde konuştu.

Onların derdi çıkarları

Batının İslam ülkelerin demokrasi ve özgürlükler yerine çıkarlarını düşündüğünün saptamasını yapan Merzuki, hiçbir vaatlerine kanılmaması gerektiğinin altını çizerek, şöyle konuştu: “Bu ülkelerin derdi demokrasi değil, en kötü diktatör de olsa önemli olan istikrarın korunmasıdır ki bu ilk öncelikleridir. İkinci öncelikleri bizim güvenliğimizin aleyhine olsa da kendi güvenlikleridir. Üçüncüsü ise pazarlarımızdır. Bunlardan vazgeçemezler. İşte bundan dolayı insan hakları ve demokrasiye ilişkin laf gevelemelerine en küçük bir değer vermememiz gerekir. Nasıl ki İslam’ın arkasına sığınanlar varsa Batılılar da kendi çıkarlarını korumak için yapmacık değerlerin arkasına sığınıyor.”

Türkleri örnek alın

Merzuki, ayrıca 15 Temmuz gecesi darbeyi püskürten, vatan için göğsünü siper eden Türk milletine de methiyeler dizdi. Arap halkının demokrasiyi savunma konusunda Türkleri örnek alması gerektiğini ifade eden Merzuki, “Büyük Türk halkı, meşru hükümeti ve seçilmiş cumhurbaşkanıyla birlikte insan hakları alanında konuşan münafıkların ağızlarına taş tıkama imkanı vererek onlara unutamayacakları bir ders verebilir” dedi.

Bozguncu azınlıklara ders

Arap ve İslam dünyasındaki aydınların bugün Türkiye’nin yanında yer alması gerektiğinin altını çizen Merzuki, “Aydınlar, Türk halkının verdiği en önemli dersi almalıdır. Bu ders, halkların kendilerini diz çökmeye zorlayan tüm bozguncu azınlıklara karşı çıkarken tek karar sahibi olmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim