Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde medya temsilcileri ile bir araya geldi. Yıldırım, 15 Temmuz’u destekleyen Batı’nın 15 Temmuz işgal girişimi karşıtı afişlerine tahammülsüzlüğüne yönelik sert mesajlar verdi. Washington’da 15 Temmuz’a ilişkin bilgiler içeren afişlerin asılmasına konan yasağa tepki gösteren Yıldırım, batı da insan hakları ve demokrasinin kelimeden ibaret olduğunun bir kez daha görüldüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

Tamamıyla samimiyetsizlik

“Bir yandan ‘Özgürlükler ülkesi’ diyeceksiniz, bir yandan Türkiye’ye insan hakları, özgürlükler konusunda sürekli eleştirilerde bulunacaksınız, diğer taraftan da bir ülkenin geleceğini yok etmeye çalışan alçak bir kalkışmanın, darbenin arkasında olanları eleştiren, bunu uluslararası kamuoyunda bilinir hale getirmeyi hedefleyen bu çalışmaları engellemeye çalışacaksınız. Bu, tamamıyla bir samimiyetsizliktir.”

FETÖ’cüler asker değil hain

Yıldırım, CHP’nin Cumhurbaşkanlığı’nın hazırladığı temalardaki darbecileri “Kuzucuklar” tanımıyla aklamaya çalışmaya da ateş püskürdü. FETÖ’cülerin asker olmadığını, askerin üniformasını kirleten alçak olduğunu üstüne basarak vurgulayan Yıldırım, afişlerde askere hakaret edilmediğini anlatarak, “Bunlar Türk Silahlı Kuvvetlerini temsil etmiyor, bunlar Türk Silahlı Kuvvetlerinin, askerin tankını, topunu, helikopterini, uçağını çalan ve bunlarla millet üzerine bombalar, mermiler yağdıran, akıllarını kiraya vermiş katillerdir.’ bu kadar basit. Onun için alınganlık gösterecek bir şey yok. Kaldı ki çok belirli, emekli olmuş eski Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının, küçük bir grubun köpürtmeye çalıştığı bir konudur. Burada hiçbir zaman Türk Silahlı Kuvvetlerini kimsenin hedef alma düşüncesi yoktur” dedi.

OHAL 3 ay daha uzatılacak

Yıldırım, 20 Temmuz 2016’da ilan edilen ve FETÖ temizliğindeki hayati önem taşıyan OHAL’in geleceğine de değindi. Alçak örgütle mücadelenin devam ettiğini ve akamete uğramaması gerektiğini belirten Başbakan, “Prensip olarak, bizim hükümet olarak kararımız, MGK’ya uzatılması yönünde teklif götürmek. Üç ay daha uzatılması yönünde teklifimiz olacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim