AK Partili milletvekilleri Ankara’da görülen Genelkurmay Çatı Davası ve İstanbul Silivri’deki Ana Darbe Davası’nda şehit yakınları, gaziler ile birlikte duruşmaları takip etti. 249 kişinin katili FETÖ’cü darbecilerin tüm belgelere rağmen suçlarını inkar etmesi, FETÖ’yü aklama çabaları, hatta darbeyi başkasının üstüne yıkma girişimleri, daha da ileri giderek kendilerine kahraman şehit Ömer Halisdemir ile kıyaslamaları siyasileri gerdi.

KENDİLERİNİ AKLAYAMAZLAR

FETÖ’cü hainlerin sanki tek elden dağıtılmış ifadeleri verme stratejilerini değerlendiren Aile ve Sosyal Polikitalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, hainlerin göz göre göre suçlarını inkar ettiklerini vurgulayarak, “Bir tiyatro oynanıyor, bir tiyatro sahnesi gibi. Sanki TBMM’yi bombalayanlar onlar değilmiş gibi, sanki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni, Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’ni bombalayanlar onlar değilmiş gibi davranılıyor.

İçeride darbecilerin halini görmek… Gerçekten büyük bir tiyatro yaşanıyor içeride. Yüce Türk adaleti, inşallah hak ettikleri cezayı onlara verecektir” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise, darbecilerin pişkin tavırlarını “Standup’çı gibiler” şeklinde yorumladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise hainlerin davaları sulandırmaya çalıştığının tespitini yaparak, “Davaları takip ediyoruz, bir sulandırma, davaları asli mecrasından saptırma, bir adım daha ileri giderek şehit ailelerine, gazilere, duruşmaları izlemeye gelen vatandaşlara yönelik küstahlık, alçaklık ve hadsizlik katsayısının yükselişine tanık olu

yoruz.” diye konuştu.

SENARYO PEŞİNDELER

Hava Kuvvetleri Komutanlığı eski Başsavcısı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok FETÖ’cülerin taktiğini analiz etti. Üçok, FETÖ üyesi hainlerin, ‘yalan, ret ve inkâr taktiğiyle’ yeni bir senaryo ortaya koyduğunu ifade ederek, “TSK’yı suçlayıp 15 Temmuz direnişini itibarsızlaştırmak istiyorlar” diye konuştu. Üçok, FETÖ’cülerin mahkemelerde sergiledikleri tavır ve yaptıkları savunmalar konusunda, “Olayın FETÖ’nün üzerinden alınıp başka mecralara çekilmeye çalışılan bir senaryonun uygulanmaya başlandığını düşünüyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim