Meclis Başkanı Binali Yıldırım, “Başkentte Sivas Günleri”  programına katıldı. Burada konuşan Yıldırım, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Alevi, Sunni ayrımı olmadığını söyleyen Yıldırım, 81 milyonun tek millet olduğuna dikkat çekti. Türkiye bölecek, Türkiye ekonomisinin büyümesini durduracak bir güç bulunmadığını dile getiren Yıldırım, şunları söyledi:

Kardeşliğimizi bozamazlar

“İster PKK kılığında, ister FETÖ kılığında gelsinler, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi asla bozamazlar, zarar veremezler. Allah’ın izniyle Türkiye’nin istikrar içinde büyümesine, gelişmesine hiçbir güç engel olmayacak. İki gün önce Türkiye’nin büyüme rakamları açıklandı. Ekonomimiz ikinci çeyrekte 5,2 büyüme göstererek yoluna devam etti. En büyük güvencemiz, Sivas’ın Yiğidoları olduğu gibi aziz milletimizdir. Sizlerin desteğiyle gayretiyle ülke bugünlere geldi, aydınlık yarınlara da bütün zorlukları aşarak birlikte ulaşacağız.”

FAİZDE REKOR ARTIŞ

Öte yandan, Merkez Bankası faizleri tam 625 baz puan artırdı. Oldukça yüksek faiz artışı açıklayan para politikalarının başındaki yönetim için Başkan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu işi bilmiyorsun arkadaş” diye çıkıştı. Murat Çetinkaya’nın başkanlığını yaptığı Merkez Bankası, çok yüksek bir faiz artışına giderek, oranları 17,75’ten yüzde 24’e kadar yükseltti. Merkez ‘faiz’ açıklamasında, gerekçesini “İç talepteki yavaşlama hızlanmaktadır” diye duyurdu. ‘Enflasyon görünümü risk teşkil etmektedir’ diyen Merkez Bankası, “Elimizdeki bütün araçları kullanmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı. Bu arada Merkez Bankası’nın ‘faiz’ kararının ardından dolar kuru da 6.41’den 6.01’e kadar geriledi.

Editör: TE Bilisim